Skocz do zawartości

aprilia rs

truwcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki maly problemik

nie odpala rska po zimie dokladnie przez zime wymienione wszystkie lozyska i simeringi

silnik kpl. remont po zlozeniu tego wszystkiego do kupy nie chce odpalic ani na pych anie z rozrusznika

iskra jest ladnie kreci rozrusznikiem gaznik juz chyba ze 20 razy przedmuchiwany

a swieca sucha ,za gaznikiem dokladnie w kruccu jest paliwko ale nie zasysa go do tloka

myslalem ze to tlok do wyminy i pierscienie ale przed wszystko bylo okjej

lalem mu pod swiece bezposrenio i tez zero odzewu

juz niemam czego sie przyczepic

co wy o tym myslicie co moze byc tego powodem

Hmmm miałem rs, kolega miał rs i muszę Ci powiedzieć, że żadna nie chciała odpalić po zimie... tak one mają.. i 50 i 125 :biggrin:

Sprawdź czy nie zostawiłeś włożonej szmaty po remoncie silnika w króćcu. O ile była włożona. Pozostaje pych pych pych. Ja rs po remoncie musiałem pchać pchać i pchać. Bo takie sprężanie miała :evil:. Sprawdź czy dobrą świece masz. Wymień na nową. Miałem taki przypadek w rs, że po wyjęciu świeca piko belo była super a po włożeniu nic... Zero odzewu. Pomogła nowa świeca.

Jeśli nie zasysa Ci mieszanki, to może tłok nie chodzi? Może zapieczone pierścienie czy coś.. Bo jak tłok jest w dolnym położeniu to otwiera się kanał dolotowy i wlatuje świeża mieszanka. Dla 100% pewności odkręć świecę i zakręć rozrusznikiem i patrz w otwór po świecy czy tłok się rusza i będzie od razu taki charakterystyczny dźwięk.

Powodzenia.

Edytowane przez jurer

Nie wygląda mi to najlepiej. Jeśli tłok stawia opór przy pchaniu to usterka tkwi w ukł. zapłonowym. Jeśli nie stawia oporu to pierścionki zapewne. Ewentualnie może być coś z membraną, skoro nie zasysa mieszanki ale znowu wtedy silnik by zagadał po wstrzyknięciu paliwa pod świecę....