kixi4 Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 witam! mam małe pytanie, posiadam Honde cr 250 r a więc motor bez prawa rejestracji.. I tu pytanko mam swój tor na własnej działce i mogę tam jeździć do woli, lecz do tej działki mam z domu jakieś 2-3 km, jakieś 1000-1500 metrów pokonuję po drodze publicznej utwardzonej (asfalt) jadę powoli nie robie hałasu - chce tylko dojechać do tej działki, co grozi mi jeśli (odpukać) zatrzyma mnie policja? (nie będę uciekał tylko poprostu się zatrzymam....) P.S. mam prawo jazdy A,B.. Proszę o odpowiedź!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Nawet 2 tys. zł kary dla Funduszu za brak OC, mandat i opłata za holowanie. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 nie ma znaczenia czy 10m czy km będziesz jechał, bo nie masz prawa. koszta kolosalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Powinieneś sobie sprzeta na tor na lawecie dowozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 dojeżdżaj poza pasem drogowym i będzie po problemie. dodatkowy kilometr po błocie chyba nie robi różnicy :banghead: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kixi4 Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 No właśnie nie mogę po rowie bo nie ma rowu :D a co do lawety to nie miałbym czym jej ciągnąć.. a czytałem ze za brak oc i przegladu jest mandat w wysokości 360 zł to jak to jest? Zatrzymali już tutaj kogoś w takich okolicznościach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 no dopsz, a nie możesz sobie znaleźć drogi dojazdowej, która nie będzie przebiegała po drodze publicznej? tak byłoby chyba najbezpieczniej...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi