rad3k Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Nie przejmuj sie tym przemakaniem. Moje Vertigo podczas jazdy w deszczu puściły wodę tylko lekko na palcach. Właściwie tego nie czułem i zobaczyłem ,że mam mokrą skarpetę dopiero po ściągnięciu buta więc tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R6surfer Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Witaj, oprócz Sidi Mega Gore są również Sidi Tepor - cenowo pomiędzy zwykłymi Sidi Vertigo a Mega Gorami. To są również Sidi z nieprzemakalną membraną ale bez Gora Texu. Konstrukcja jest identyczna jak w Mega Gorach i na pewno Ci nie przemokną. Kupowałem je na niemieckim ebayu za 760 zł. Warunek - musisz przymierzyć bo rozmiarówka jest naprawdę ważna. Ktoś napisał, że wywietrzniki w Mega Gorach to atrapa - sprawdź to bo w Teporach też tak myślałem a trzeba je było po prostu otworzyć - miały niewielką nadlewkę w miejscu suwaka wywietrznika i nie chciały się otworzyć. Ale silny nacisk to zmienił :icon_mrgreen: A obecnie mam Sidi Vertigo Corsy i nie narzekam, są naprawdę świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMEK75 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ja też polecam Vertigo, bo sam ich używam. Przed zakupem mierzyłem alpinestars'y ale jakoś do mnie nie przemawiały. Wybór padł na sidi i jestem bardzo zadowolony.Wygodne, dobra ochrona no i ładnie wyglądaję na nodze, co tez ma jakieś znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 No poki co nieżle mnie przekonują te wypowiedzi na temat Vertigo ale mam pytanie jak się sprawdzają na dalekie wypady...mówie tu o naprawde długich tripach.... No fakt co do alpinów no są dość specyfycznym butem a sama firma też się niezle ceni... Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 25 Marca 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Sidi przymierzysz w Rapidzie. A Alpiny w Intermotors, w chwili obecnej w nowym sklepie przy Dąbrowskiego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Mam takie pytanko do tych, ktorzy mieli do czynienia z Sidi. Dzisiaj mierzylem Vertigo i B2 w rozmiarach 43 i 44. Przy 43 buty na dlugosc jest na styk tj. nie dotykam palcami do czubka buta, ale jest maksymalnie kilka milimetrow odstepu. Mam mocno scisniete srodstopie, a w piecie tyle luzu ile potrzeba, wrecz idealnie. Spodnie da rade wlolzyc w razie czego.Natomiast w przypadku 44 mam minimalnie wiecej luzu z przodu, srodstopie nie jest tak scisniete i, jak na buty, sporo wiecej luzu w piecie. Pewniej czuje sie w 43 tj. noga jest sztywna i nic nie lata, ale troszke boli po zdjeciu. Nie to, ze w 44 jest masa luzu, ale na pewno sa luzniejsze. I mam dylemat, ktore brac. Czy to srodstopie sie rozejdzie w 43? Bo bo 5 minutach przymiarki 43 mialem takie wrazenie, jak po mocno zapietej lyzwie. Dzieki z gory za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Mowa o Corsie czy zwykłych? jak Corsa to bierz większe bo regulacją z przodu można docisnąć tak, żeby but przylagał idealnie. Rozcisnąć może być ciężko, bo to dość mocny but (moje się nie rozcisnęły) ale można iść do szefca, oni mają specjalny osprzęt do tego Edit. Doczytałem że porównujesz do b2 więc mowa o zwykłych vertigo. Edytowane 25 Marca 2008 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 A jak wygląda jeżeli chodzi o czyszczenie tych butów są problemy?I jakich detrergentów uzywacnie a mozę wogole nie uzywacie? Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Mowa o Corsie czy zwykłych? jak Corsa to bierz większe bo regulacją z przodu można docisnąć tak, żeby but przylagał idealnie. Rozcisnąć może być ciężko, bo to dość mocny but (moje się nie rozcisnęły) ale można iść do szefca, oni mają specjalny osprzęt do tego Edit. Doczytałem że porównujesz do b2 więc mowa o zwykłych vertigo.Chodzi o zwykle Vertigo. Chcialbym uslyszec opinie kogos jeszcze. Mam takie pytanko do tych, ktorzy mieli do czynienia z Sidi. Dzisiaj mierzylem Vertigo i B2 w rozmiarach 43 i 44. Przy 43 buty na dlugosc jest na styk tj. nie dotykam palcami do czubka buta, ale jest maksymalnie kilka milimetrow odstepu. Mam mocno scisniete srodstopie, a w piecie tyle luzu ile potrzeba, wrecz idealnie. Spodnie da rade wlolzyc w razie czego.Natomiast w przypadku 44 mam minimalnie wiecej luzu z przodu, srodstopie nie jest tak scisniete i, jak na buty, sporo wiecej luzu w piecie. Pewniej czuje sie w 43 tj. noga jest sztywna i nic nie lata, ale troszke boli po zdjeciu. Nie to, ze w 44 jest masa luzu, ale na pewno sa luzniejsze. I mam dylemat, ktore brac. Czy to srodstopie sie rozejdzie w 43? Bo bo 5 minutach przymiarki 43 mialem takie wrazenie, jak po mocno zapietej lyzwie. Dzieki z gory za pomoc.Ponawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Chodzi o zwykle Vertigo. Chcialbym uslyszec opinie kogos jeszcze.Ponawiam. Może jak nie masz tyle luzu to grubsza troche skarpete ubierzesz a te buty sie nie rozchodza wiec te troche luzu moze byc bo jak po zdjeciu Cie cisna to raczej przy chodzeniu tez bedzie Cie bolec Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Chodzi o zwykle Vertigo. Chcialbym uslyszec opinie kogos jeszcze.Ponawiam. patrz na długość czy są dobre na szerokość się trohce rozejda Wczoraj dokonałem zakupu vertigo :crossy: Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemor Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja jezdze w smx plusach. But ideal.. Dla mnei nic dodac nic ujac. Wzialem opcje wentylowana i ku zaskoczeniu na deszczu nie przeciekaja:O Moze dlatego ze jechalem max 40min w ulewie a nie dluzej. Co do sidow nie mam zdania bo nie miaelm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Pojezdziłęm połaziłem Wniosek z sidków vertigów NIE WIDZE BEZ INNEGO BUTA JAZDY JAK I CHODZENIA :biggrin: But naprawde genialnyCiepło w nim gdy ma byc ciepło zimno hmm pzewiewny ;) zajebiscie wygodny nie czuje go wogole nawet po całym dniu chodzenia:D wogole pytanko czym konserwujecie tego bucika jakies srodki macie? by skóra nie pękała ? Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo_ Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 ja używam pasty oryginal SiDi, dostałem ją w komplecie do vertigo corsa, ale to wyglada jak normalna pasta konserwująca do butów skórzanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ja mam B2 i też jestem zadowolony, przymierz jakieś jak dobrze leżą to bierz i się nie zastanawiaj, każde buty się trochę ułożą po pewnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi