Pandemonium Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witajcie, mam do Was takie pytanko:Chce kupic jakies enduro. Zastanawiam sie nad KTM EXC 250F lub EXC 450F.Doswiadczenie mam srednie i w enduro staz okolo 3 sezonow. W szosie jakies 5 sezonow. Nie wiem tylko czy do moich umiejetnosci i stylu jazdy 450 nie bedzie za mocna.Generalnie zalezy mi na jezdzeniu w lekkim/srednim terenie.No i tu zaczyna sie dylemat. 450 jest mocniejsza i wymaga lepszej techniki jednak jest bardziej elastyczna i wybacza wiecej bledow zwiazanych z redukcja biegow. 250 slabsza i mniej porywcza za to wymaga pracy na wyzszych obrotach. No i jestem w kropce. Ma ktos podobne doswiadczenia w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 A może powiedz czym jezdziłeś wczesniej w terenie? jezdziłeś po lesie wogole? myśle że na poczatek 250 będzie bardzo dobrym wyborem bo napewno nauczysz się techniki duzo szybciej niż na 450 bo mocniejsze nie zawsze znaczy lepsze :cool: Kup 250 posmigasz i ew. zmienisz kiedyś na 450 ;) ale myśle ze 40 koni dwieściepiędziesiatki bedzie wystarczające :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 A może powiedz czym jezdziłeś wczesniej w terenie? jezdziłeś po lesie wogole?czytanie ze zrozumieniem sie kłania! kupuj cztery i pół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Staż ok 3 sezonów ale na czym? to ważne raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HusqvarnaCR Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Staż ok 3 sezonów ale na czym? to ważne raczej hmmm co by tu dodac ja mam np staż na szosie 3 lrtni na simsonku:D hah daawne dobre lata ;p PS ja ktm exc 250 polecam ;p Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jak kolega ma fazera a w terenie jezdził DT 80 to raczej 450 bedzie za mocny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 4,5 kup http://forum.motocyklistow.pl/Co-kupic-wybrac--t83132.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi