Zyga Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 No tak czyli wszystko jasne po tygodniu dwóch jest problem z odpaleniem czyli te typy tak maja ale ja niemoge odpalic moto po postoju juz 5-8 godzin wtedy sie ratyje wlaniem benzyny do cylindrów i zapala odrazu i normalnie chodzi az do postoju i tak wkoło.Niewiem czego niezapali choc paliwo jest w gaznikach a swiece nadal sucheniepomaga nawet czymanie kranika w pozycji pri caly dzien.Moze ktoś mial taki klopot jak ja?Czy to wina kranika czy cos innego.Sezon coraz bliżej a ja dalej piechot motocyklowa :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 dzieki za odpowiedz, musze jesze dokladnie sprawdzic ale chyba od wrzesnia jezdze na PRI, ale nigdy nie mialem problemu z odpaleniem moto (od kupna jeszcze nei dotykalem kranika) Oleju też pewnie nie musisz dolewać bo benzyna trzyma poziom. ;) A moze jeździsz juz na samej benzynie zamiast oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 jak ostatnio sprawdzalem to olej sie miescil miedzy gorna a dolna kreska, ale ostatnio przez to okienko nic nie widac(jest cale biale w serwisei mowili ze zaparowalo) wiec nie sprawdzam, jak silnik zacznie wydawac dziwne dzwieki to doleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 jak silnik zacznie wydawac dziwne dzwieki to doleje W tedy to już może być za późno ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuzbodzio Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 A ja mam problem u kolegi z kranikiem że w każdej pozycji wyjeźdza do zera paliwo. W czym może tkwić problem. Proszę o wszelkie info . Moto chodzi oczywiście Yamaha XJ 600 z 93r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 A ja mam problem u kolegi z kranikiem że w każdej pozycji wyjeźdza do zera paliwo. W czym może tkwić problem. Proszę o wszelkie info . Moto chodzi oczywiście Yamaha XJ 600 z 93r.W baku sa dwie rurki, jedna dluzsza, druga krotsza. Tymi rurkami paliwo dochodzi do kranika. Gdy poziom paliwa spadnie ponizej dluzszej rurki, trzeba przelaczyc na rezerwe. Tak to mniej wiecej dziala. U Twojego kolegi ta dluzsza rurka prawdopodobnie spadla z krocca, albo w ogole jej tam nie ma. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi