karakalla Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam.mam pytanie.otoz zmienilem w swoim bandicie 600 z 2004 roku filtr powietrza na k&n i zaczal mi przerywac w zakrsie obrotow 4-6 tysiecy. czy jest to normalne?powinienem dokonac regulacji gaznikow, czy moze nasaczyc filtr wieksza iloscia oleju do filtrow(nowy jest od razu nasaczony). predzej zmienialem wydech na tuningowy Leo Vince i bylo wszystko ok, teraz po zmianie filtra juz nie>pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Nie ten dział :icon_twisted: I może byś sie trochę bardziej wysilił podająć tytuł tewmtu niż tylko "bandit" :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 regulacja , ewentualna zmiana dysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Z dwoch stron ( ssanie / wydech ) zubozyles mieszanke, myslales ze sie uda bez regulacji ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karakalla Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Z dwoch stron ( ssanie / wydech ) zubozyles mieszanke, myslales ze sie uda bez regulacji ? Adam M.dzieki.w sumie myslalem ze tak, gdzy mechcanik mi powiedzial ze gaznik bede musial podregulowac dopiero po zalozeniu dyno jet. konieczna jest regulacja w serwisie czy sam moge sie pobawic?sa jakies srubki regilacyjne czy trzeba demontowac gaznik?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Teraz silnik dostaje za dużo powietrza i nie jest w stanie wytworzyć wystarczającego podciśnienia żeby zassać mieszanke dlatego się krzaczy. Tak na oko to ciężko powiedzieć ale trzeba mu przykręcić powietrza. A ile to nie wiem, może pół obrotu może cały, filtr jest nieoryginalny więc musisz eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ventura - nie srubki bo to sklad mieszanki na wolnych.Podnies iglice o zabek, a jak nie ma regulacji wsadz podkladki plastikowe 1 - 1.5 mm. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi