tomek.R6 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) Hej:) Chciałbym zmienić manetki w R6 '03, jednak nie mogę odkręcić końcówek kierownicy. W końcówce jest gniazdo na klucz imbusowy, więc przypuszczam, że powinno się ją całą wykręcić, a moich, choć używałem dużej siły nie mogę nawet poruszyć. Jeśli ktoś z Was wie w jaki sposób są one zamontowane, bedę wdzięczny za podpowiedź. Edytowane 16 Marca 2008 przez tomek.R6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Hej:) Chciałbym zmienić manetki w R6 '03, jednak nie mogę odkręcić końcówek kierownicy. W końcówce jest gniazdo na klucz imbusowy, więc przypuszczam, że powinno się ją całą wykręcić, a moich, choć używałem dużej siły nie mogę nawet poruszyć. Jeśli ktoś z Was wie w jaki sposób są one zamontowane, bedę wdzięczny za podpowiedź.No to chyba masz kłopot. Powinne się bez problemu wykręcić. Jeżeli jest oryginalnie, to cieżarek zewnętrzny jest drążony na wylot i śruba wkręca się w dalszą część cieżarka umieszczonego w rurze kierownicy. Jest tam zagłębione ok.10cm ciężarka z wewnętrznym gwintem. Prawdopodobnie na skutek wilgoci gwinty obrdzewiały i się zaklopsowało. Spróbuj zacisnąć końcówkę ciężarka zewnetrznego w imadle i wtedy próbuj odkręcić, ale zapomnij o lakierze na końcówce. Jeżeli jest nieoryginalnie, to śruba przechodząca przez końcówkę przyciaga nakrętkę sprężającą tulejkę gumową powodując zablokowanie całości wewnątrz rury kierownicy.Powodzenia!Pozdrawiam!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 spróbuj uderzyć młotkiem w tą śrube (tylko z umiarem), powinna sie wtedy poddać Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi