Skocz do zawartości

Pomocy!!! Moto nie ma przyśpieszenia? co jest???

Pawlo190i
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was. mam huśkę wrk 125 , po czyszczeniu filtra zamula. odpala na kopa ale nie ma przyśpieszenia (nawet na 1 biegu nie zakopie).Co może być przyczyną ???odpiszcie!!! próbowałem czyszczenia filtrów ,nawet w baku, czyściłem cały gażnik z dyszami i filtr między gażnikiem a cylindrem(w tym gumowym kolanku) :icon_mrgreen: wymieniłem świece, ale troche dało bo wcześniej jak wykonałem nagły ruch manetką to gasł i strzelał z tłumika.Rególowałem powietrzem ale to nic nie daje. :D

myłem w ludwiku i wysuszyłem chyba nie za bardzo ?nasączyłem go w oleju (bo mechanik tak mówił)specjalnym do cross. troche pojeżdziłem z 2 godz i odstawiłem na 2 dni a potem stał się słaby

w dowodzie mam husqvarna wrk 125 1991rok to ten starszy typ

Manometrem/ ciśnieniomierzem, aby sprawdzić, czy podczas czyszczenia filtra do cylindra nie dostały się zanieczyszczenia powodujące uszkodzenie pierścieni, co spowodowałoby utratę kompresji, a dalej mocy silnika. Oczywiście przy założeniu, że już na pewno wykluczyłeś układ paliwowy.

• 2 tygodnie później...

Już zdjąłem głowice i cylinder i okazało sie że pierścień już jest troche wytarty bo w rowku na tłoku ma prawie 1mm luzu. już zamówiłem tłok z pierścieniami ! :bigrazz: dzięki za chęć pomocy wszystkim :buttrock:

proponuję się zastanowić nad przyczynami tego padniętego pierścienia...

coś mi się wydaje że filtr nie podziałał jak trzeba i pojeździłeś w terenie bez jego udziału, co załatwiło pierścień (kurz)... lepiej sprawdź czy szczelnie go założyłeś, czy jest dobrze nasączony i na pewno nie dziurawy :icon_mrgreen: