Gość Anonymous Opublikowano 10 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2003 To prawda. Znakomita większość części wytwarzanych w Bolsce jest podłej jakości. Wystarczy popatrzeć na tak prozaiczną rzecz jak usczelki rzadko kiedy zdarza się aby były precyzyjnie wykrojone. może i tak jest, ale to nie tylko made in Poland mają tą przypadłość... mam w garażu naprzykład uczszelke pod głowice do forda sierry i też nie pasowała, i teraz wisi nie potrzebna... a była niby niemiecka. poprostu jakość wszystkiego spada, aby mogli zarabiać ci, co je produkują!! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 10 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2003 Ja też kiedyś kupiłem sobie komplet uszczelek do jawki. Wszystkie które zakładałem musiałem docinać :lol: Bo były kompletnie nie wymiawrowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 ja uszczelek nie uzywam tylko silikonu i problema nie ma :D a BTW tego cylindra - na gips to wam, nie rozumiem. jak chcecie powera to wluzcie silnik od wsk i do przodu :D ja tam wole to co mam. P.S. I am back 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 Sparawa z cylindrem zalatuje lipą na kilometr. Dlaczego tak sądzę ? Otóż, nie można zmienić skoku tłoka więc aby uzyskać wymarzona pojemność trzeba rozwiercić cylinder do 44 mm (stosunek średnica/skok idealny) a wtedy boki tuleji chudna w oczach. zeby zachować naddatek na szlify tuleja musiała by być grubsza co powodowałoby konieczność wymiany głowicy bo zatoczenie na wystający fragment tuleji byłoby za małe (co z kolei powodowałoby by to, że cylinderek nie zmieści się w kartery o kanałach przelotowych nie wspominając), lub roztoczyć istniejącą głowicę tylko wtedy kształt komory spalania gwarantowałby spalanie stukowe. Wątpliwy jest także wzrost mocy (nie sama pojemnością żyje silnika) gdyż wiazało by to się ze zmianą nastawów gaźnika, etc. Nie wiem czy mam rację, ale tak jakoś wpadło mi to do łba i chodziło od dłuższego czasu. To sie tym z wami podzieliłem. Poza tym nigdzie (słownie: nigdzie) w necie (nawet w Czechach) ani w żadnym sklepie czy też wśród znajomych nie znalazłem wzmianki o takowym cylinderku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 17 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2003 siemanko no juz myslalem ze nigdy tego forum nie znajde adresu tego sklepu juz zabardzo nie pamientam ale wiem ze kolo dworca kolejowego w katowicach i nazywal sie AUTO-MOTO czy cosc takiego a i wiem ze majomi 2 sklepy i ten drugi jest gdzies na CHOPINA poszukaj ich stronki tam wszystko pisze a czy wzrost mocy jest to wam dopiero powiem we wakacje niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Nie ma takiego cylindra. Sciemniacie jak niewiem co az mi sie chce :smile2: :laughing: . Zawsze wiejski tuning pomoże zakladasz Tak jak juz napisali Dresik zaprasowany w kancik :D na baku naklejka Kawasaki lub w tym stylu , na wetyl zakładasz koncowki z czaszka, na kasku naklejka Super Sport, na silniku V16, no i wydech od czarnej bmki jakiegos frajera:) i gogogo na wioche wszystkie baby beda twoje :D i to da ci ok 4KM no ,a predkosc bedzie wieksza bo nie bedzie takiego oporu powietrza na kantach :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 24 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2003 wlasnie ze jest taki cylinder i moge to udowodnic a tak wogule nie poto tuninguje swojom Jwake tuningowac zeby wszystkie dziewczyny byly moje wcale nie potrzebuje do tego jakiegos zawawkowego motorku a poto tuninguje swojom Jawke zeby miec jakoms nie typowom odruzniajaca sie od innych i to jest cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2003 wlasnie ze jest taki cylinder i moge to udowodnic a tak wogule nie poto tuninguje swojom Jwake tuningowac zeby wszystkie dziewczyny byly moje wcale nie potrzebuje do tego jakiegos zawawkowego motorku a poto tuninguje swojom Jawke zeby miec jakoms nie typowom odruzniajaca sie od innych i to jest cos Z poczatkiem sie nie zgadzam ale reszte napisałes naprawde z sesem i tu cie moge poprzeć :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 Piotrek jak niewiezysz to jedz do Katowic i sam sprawdz a jak myslisz ze mnie zrobili w jajo w tym sklepie to nieprawda w domu mierzylem okna i som wieksze i jest wieksza srednica cylindra czy jakos tak sie to zwalo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ok ja mieszkam niedaleko Katowic jak będę na Oldimierze w styczniu to i moge pochodzić i poszukać tego sklepu i wtedy bedziemy mieli jasność co do istnienia tego zestawu tjuningowego 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 kurde szkoda ze niemam adresu ale wiem ze jest kolo dworca i zwie sie Auto Moto :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 "Auto-Moto" Hurtownia Z. Danielak M. Pressler40-061 Katowice, ul. Kordeckiego 1woj. śląskietel. (032) 251-69-40 fax. (032) 251-69-40 "Auto-Moto" Sprzedaż Akcesoriów Samochodowych40-093 Katowice, ul. Chopina 1woj. śląskietel. (032) 258-99-74 "Auto-Moto-Euro" Firma Handlowa Sklep Motoryzacyjny Henryk Pakuła40-238 Katowice, ul. Chromika 9woj. śląskietel. (032) 256-47-60 "Auto-Moto-Lech" Sklep Motoryzacyjny Lech Igła40-016 Katowice, ul. Damrota 2woj. śląskietel. (032) 255-17-09 adresy z www.pf.pl, nie znam katowic , więc niech kto inny powie gdzie jest "koło dworca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 to ten pierwszy sklep a jeszcze podaje witrynke http://automoto_katowice.webpark.pl/# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 No to mamy telefon to teraz tylko wystarczy aby jutro ktos przedzwonil i juz wszystko wiemy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 a jak to siem prawdą okarze to będą mieli zbyt oj będą... a z tym dzwonieniem jutro to raczej nie, bo większość na urlopach poswiątecznych jeszcze bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi