Rodnay Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Witam, Kupiłem niedawno szybę do mojego motorku, ponieważ jest troche porysowana i zniszczona chciałbym ją wyczyścić, wypolerować. Czy możecie polecić firmy w Warszawie które zajmują się "renowacją"?Będe wdzięczny za informację.pozdrawiam,Rodnay Edytowane 12 Marca 2008 przez Rodnay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissF Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) poszukaj... wydawało mi się ze buyło coś u nas w temacie o Marudach Edytowane 12 Marca 2008 przez krissF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 witaj, robilem taki zabieg zwykłą maszynką do polerowania lakierow samochodowych (jak kontówka, tylko mniejsze/regulowane obroty) - końcówka filcowa lug gąbkowa, trochę wody i pasta lekko ścierna - wychodzi jak nowa :icon_rolleyes: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Tylko z wyczuciem, żeby się załamania i refleksy nie pojawiły. Ważne zwłaszcza, gdy masz szybę na wysokości oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandżo Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 witaj, kupiłem niedawno porysowaną owiewkę, jakby ją ktoś po lesie za moto ciągnął. Na początek papierek ścierny 120, później wodny 1000 i 2000, na koniec polerka pastą AutoMax z końcówką na wiertarke i wygląda jak nówka sztuka. Spędziłem nad nią 3 wieczory.Wszystkie rysy zniknęły.Jeśli masz cierpliwość to spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Na początek papierek ścierny 120, później wodny 1000 i 2000, na koniec polerka pastą AutoMax ZAJEBISCIE duzy skok w gradacji zrobiles, az dziwne, ze dobrze wyszlo.Im mniejsze skoki tym lepszy efekt, a do tego kiedy zmieniasz np. 120 na 240 to nie ma wcale az tyle roboty, bo roznica jest niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 tylko XERAPOLi żadnych okrągłych ruchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodnay Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Witam, dzięki za rady. w takim razie od jutra zaczynam polerke. pozdrawiam,Rodnay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawos Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Chłopaki, a jak wygląda sprawa z polerowaniem szybki w kasku?Mam taką, która niby ,,spełnia normy europejskie ECE 2205, wykonana z polimeru, nie rysuje się", a niestety jest porysowana.Czy można ją też spolerować i uzyskać zadowalający efekt?Robił już ktoś z Was coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Zobacz najpierw ile kosztuje nowa szybka do kasku.Do większości kasków można dostać nowe za niewielkie pieniądze,a co nowa to nowa, Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawos Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Zobacz najpierw ile kosztuje nowa szybka do kasku.Do większości kasków można dostać nowe za niewielkie pieniądze,a co nowa to nowa,Pewnie, że najlepsza jest nowa, a nowa do TR1 kosztuje 119 pln. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) nie będę orgyinalny tylko XERAPOLi żadnych okrągłych ruchów ja odnowiłem do tr1 po wypadku więc nie będziesz miał problemów pasta 40 zeta Edytowane 12 Marca 2008 przez Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandżo Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) ZAJEBISCIE duzy skok w gradacji zrobiles, az dziwne, ze dobrze wyszlo.Im mniejsze skoki tym lepszy efekt, a do tego kiedy zmieniasz np. 120 na 240 to nie ma wcale az tyle roboty, bo roznica jest niewielka. To, że skok zrobiłem duży, to wiem. Miałem około 10 grubych rys z obu stron owiewki i najpierw je chciałem usunąć, nie ruszając przy tym w miarę "dobrych" powierzchni owiewki, które można było usunąć papierem 1000 i 2000. Później całość zmatowiłem papierem 1000 na jednakową chropowatość na całej powierzchni owiewki, następnie to samo 2000 i na koniec całą owiewkę wypolerowałem pastą polerską. Gdybym nie zmatowił całej powierzchni owiewki papierem 1000 i 2000 wówczas powstałyby "pola" widoczne na niej. Na pewno dużo zależy od materiału z jakiego wykonano owiewkę. Edytowane 13 Marca 2008 przez gandżo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peny Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 musze sprawdzić też mam pare rysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merlin Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 nie będę orgyinalny tylko XERAPOLi żadnych okrągłych ruchów ja odnowiłem do tr1 po wypadku więc nie będziesz miał problemów pasta 40 zeta To nie używać mechanicznej polerki, mam mimośrodową? Czym polerować, szmatką czy filcem? Merlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi