robson63 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Proszę o informacje dotyczace sprawdzonych ubiorów motocyklowych przy obecnej pogodzie. Mam do pokonania 50 km myslę ze cieżko by było przeżyć tą trasę bez odpowiedniego wdzianka :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 yyyy w tym samym co przez caly rok ? czyli texy ? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Karlik Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Proszę o informacje dotyczace sprawdzonych ubiorów motocyklowych przy obecnej pogodzie. No, przy obecnej pogodzie można już zrezygnować z dodatkowego polara, drugiej pary rękawiczek wsadzonych pod pierwsze i z mufek na kierownicę. Ciepło w końcu! :-))) A tak na poważniej, to najważniejsza jest wiatroszczelność. Ja jeżdżę w kurtce z gore, pod to windstoper a pod tym buzer, i całą zimę tak jeździłem. Spodnie skórzane zakładam na normalne spodnie i na ocieplacze na kolana i w tę pogodę to w zupełności wystarcza, w zimie zakładałem na całość jeszcze windstoperowe spodnie na narty. A z motocyklowych to dobre tekstylia to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqruku Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) No, przy obecnej pogodzie można już zrezygnować z dodatkowego polara, drugiej pary rękawiczek wsadzonych pod pierwsze i z mufek na kierownicę. Ciepło w końcu! :-))) A tak na poważniej, to najważniejsza jest wiatroszczelność. Ja jeżdżę w kurtce z gore, pod to windstoper a pod tym buzer, i całą zimę tak jeździłem. Spodnie skórzane zakładam na normalne spodnie i na ocieplacze na kolana i w tę pogodę to w zupełności wystarcza, w zimie zakładałem na całość jeszcze windstoperowe spodnie na narty. A z motocyklowych to dobre tekstylia to podstawa. Leszek ty chyba żartujesz ;) I twoje moto ciągnie takiego "niedzwiedzia" :) :) Ja zakładam : pod kask kominiara z membraną na dole, kurtka Modeka Shield z podpinką - pod to polarek raczej średni, spodnie Polo z membraną + podpinka, rękawice również z membą, buty+ ciepła skarpeta :flesje: i jazda. Jezdziłem tak przy prawie zero stopni i jakoś za zimno nie było. Daje rade. Owszem żaden to może komfort ale nie lubię wyglądać i czuć się jak "szafa na ubrania" albo "wieszak" . :flesje: Edytowane 11 Marca 2008 przez qqruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Karlik Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Leszek ty chyba żartujesz ;) I twoje moto ciągnie takiego "niedzwiedzia" :) Ja zakładam : pod kask kominiara z membraną na dole, kurtka Modeka Shield z podpinką - pod to polarek raczej średni, spodnie Polo z membraną + podpinka, rękawice również z membą, buty+ ciepła skarpeta :) i jazda. Jezdziłem tak przy prawie zero stopni i jakoś za zimno nie było. Daje rade. Owszem żaden to może komfort ale nie lubię wyglądać i czuć się jak "szafa na ubrania" albo "wieszak" . :flesje: No ja jeździłem przez całą zimę, w nocy też, a że nie lubię marznąć to jakoś przeżywałem to że ubrany byłem jak Michelin Man. :-> No i oczywiście kominiarka z windstoperem to bardzo potrzebna rzecz, owszem, ale teraz już jest tak ciepło że jej nie zakładam zwykle :-) A warstw nie jest wcale tak dużo, spodnie skórzane zakładam na dżinsy głównie po to, żeby móc je potem ściągnąć i wyglądać jak człowiek. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Dzięki za informacje , mysle ze kurtka z gore do dobry pomysł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 jak wyżej, jak zawsze. tex tylko teraz z podpinką, a konkretnie, kurtka utika i spodnie buse locarno, bielizna termo i szyja z polarka, nie jest źle, w butki skarpet frotek i wsio gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 zakładam grubą bluze pod kurtkę, zimowe rekawiczki. i to wlasciwie by bylo na tyle. mam latwiej, z natury nie mam zwyczaju marznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A ja tam jeżdżę twardo w skórze (spodnie + kurtka), a jak zapowiadają opady, to zabieram kombinezon przeciwdeszczowy. I oczywiście kominiarka. PS. Ktoś przytulił mój avatar :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqruku Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 A ja tam jeżdżę twardo w skórze (spodnie + kurtka), a jak zapowiadają opady, to zabieram kombinezon przeciwdeszczowy. I oczywiście kominiarka. PS. Ktoś przytulił mój avatar :biggrin: Nie ktoś tylko Ja :biggrin: Ale nie "przytulałem" go od Ciebie więc Ty też go musiałeś od kogoś "przytulić: :) PZDR ;) ps zmienię go, spokojna twoja ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi