radzio Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Mam pytanie odnośnie cagivy SuperCity 125. Czy dużo różnią sie awaryjnością silniki ze skrzynią biegów 7-biegowa, a 6-biegowa? Moze jedna z nich jest mocniejsza i bardziej wytrzymala ?pozdrawiam :) Ej ludy!!! Odpiszcie cos !!! Edytowane 10 Marca 2008 przez radzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoWski Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Moim zdaniem bez różnicy czy weźmiesz 6 czy 7 biegów. W Mito 7 bieg jest typowym nadbiegiem i szczerze wbiłem go parę razy tylko z ciekawości, żeby wbijanie 7 miało jakiś sens musiałbym mieć z kilometr prostej żeby go bujnąć powyżej 175 a i tak najwięcej pojedzie na 6-tce. Ogólnie to chyba obie skrzynie są tak samo zestopniowane, a 7 ma jeden bieg więcej. O problemach ze skrzynią w tym silniku nigdy nie słyszałem. Prędzej zajeździsz silnik niż skrzynie. Podsumowując bez różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 ok dziekówka :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_rocco Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 skoro zaprzestano produkcje 7 biegowych silników w tym modelu zastepujac je 6 biegami, to musi cos w tym byc. moim zdaniem konstrukcja nadwozia nie sprzyja wbijaniu 7 biegu w supercity. w mito evo pozycja kierujacego bardziej sprzyja wiekszym predkosciom i 7 bieg jest tu milej widziany.ale nic nie zmienia faktu, ze milo jest oznajmic innym motocyklisom, ze skrzynia biegów w naszym moto nie konczy sie na 6 biegu :) moja supercity ma 6 biegów i dla mnie bomba. swietne moto!pozdro braciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Wg. mnie skrzynia 7 biegowa wprowadzona zostala dla skrocenia przelozen by sprawniej sie rozpedzac ale to tylko moja wlasna mysl ;d chociaz operowanie taka skrzynia w miescie moze doprowadzic do szalu ;d To ze ma wiecej nie biegow nie znaczy ze szybciej jezdzi ;d Edytowane 25 Marca 2008 przez Filipecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi