Skocz do zawartości

problem z aprilia classic 125 !

pawello93
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kłopot z aprilią classic 125... A wiec wszystko bylo ok do pewnego dnia gdy chciałem sie przejechać, to juz nie chciala odpalic, wstawiłem moto do garazu i odkreciłem swiece była zalana, wkreciłem i nic. Przypomiało mi sie ze jak ją kupowałem to Pan mowił mi ze jak nie bedzie oleju to sama sobie odetnie zapłon i jej juz nie odpali, ale kontrolka mi sie raczej nie zapaliła... Dziś zakupiłem nową świece i olej do paliwa 2T<castrol>/ Wlałem olej i wkreciłem świece i nic... Chociaż powinna załapać, a ona nic krece i krece i Dupa ze tak powiem. :icon_biggrin: Ja juz nie wiem od czego to jest !!! POMOCY...

Jak jest zalana to sprawdz czy jest iskra i czy gaznik nie ma za duzego poziomu paliwa.

Jest lekko wilgotna ale jak go krece to nawet powinien lekko odpalic ale on nawet nie chce :lapad: tak jak by byl zaplon odciety, ja to mam pecha, naj lepiej to bym sprzedał i simsonka se kupił ;) :)

moze na zapych go wziac ?? ale wątpie ze odpali ;/ :evil: Odpiszcie :)

Palisz ją z ssaniem, dodajesz gazu czy nie? Sprawdziłeś czy jest iskra? Po tym co przeczytałem nasuwa mi się jedna myśl - simmering od strony oleju (ostatnio coś dużo osób ma z tym problem). Sprawdź iskrę, przeczyść świecę i spróbuj pod nią wstrzyknąć strzykawką przed zakręceniem odrobinę paliwa. Jak nie zapali to albo wina świecy albo modułu albo simmering walnął.

Odcinanie zapłonu jak pali się kontrolka od rezerwy oleju??? Pierwszy raz słyszę o czymś takim, jak jeszcze miałem dozownik nieraz jeździłem jak się paliła i nic się nie działo.

Edytowane przez SuleY

Jest lekko wilgotna ale jak go krece to nawet powinien lekko odpalic ale on nawet nie chce :evil: tak jak by byl zaplon odciety, ja to mam pecha, naj lepiej to bym sprzedał i simsonka se kupił :banghead: :)

moze na zapych go wziac ?? ale wątpie ze odpali ;/ :evil: Odpiszcie :icon_razz:

Ej jak ktos cos wie na ten temat od czego nie chce zapalic to napiszcie na gg. 9237388

Palisz ją z ssaniem, dodajesz gazu czy nie? Sprawdziłeś czy jest iskra? Po tym co przeczytałem nasuwa mi się jedna myśl - simmering od strony oleju (ostatnio coś dużo osób ma z tym problem). Sprawdź iskrę, przeczyść świecę i spróbuj pod nią wstrzyknąć strzykawką przed zakręceniem odrobinę paliwa. Jak nie zapali to albo wina świecy albo modułu albo simmering walnął.

Odcinanie zapłonu jak pali się kontrolka od rezerwy oleju??? Pierwszy raz słyszę o czymś takim, jak jeszcze miałem dozownik nieraz jeździłem jak się paliła i nic się nie działo.

Iskra jest prubowałem z saniami bez z gazem i bez wszystko wyprubowałem a jak wleje strzykawka paliwa to bedzie za duzo jak i tak jest swieca mokra od paliwa, zeby wiedziec co to jest na 100 % walniete to bym zawołał mechanika to by wymienił te simeringi...

nie będzie za dużo, robiłem tak już kilka razy w poprzednim moto-oczywiście nie wlewasz tam całej strzykawy tylko malutko. Jest to po to żeby sprawdzić czy zapłon jest w porządku, iskra nie jest za słaba i czy to nie czasem wina gaźnika.

Witam, ja miałem podobny problem przy yamaszce tzr 50...jeżeli jesteś pewien ze świeca jest na 100% dobra, to załącz ssanie, wrzuć jedynke, i pchnij moto z 50 metrów, prubując go odpalić...Powinna oodpalić,....:crossy: