FazerNDM Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Witam Ja ostatnio szukałem i znalazłem trochę ciuchów. Może warto odwiedzić po prostu parę sklepów i przyjrzeć się też innym markom. To żadna reklama, ale udało mi się kupić fajną kurtkę i rękawice w RetBike w Łomiankach na kolejowej, spodnie i prawie buty (czekam na rozmiar) w Motorismo na Modlińskiej. LwG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samer Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 napisz coś więcej o tych spodniach, model, odczucia itp. jak napisałem dopiero planuję się ubrać więc każda uwaga jest dla mnie istotna z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FazerNDM Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Kupiłem dżinsy motocyklowe z regulowanymi ochraniaczami na kolana i możliwością dokupienia ochraniaczy biodrowych. Jaki model, itp. to muszę w chacie sprawdzić. Podszywane kevlarem i takie tam. Nijak żadne turystyki na mnie nie pasowały. Długość nogi, w szczególności długośc uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samer Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ja czekam na buty alpinestars SMX-5 Carbon, rękawiczki SP-1 (sp-2 nie było ) dostałem rabat 10%, wziąłem jeszcze blokadę na tarczę hamulcową, kurtkę d-dry dainese aaron (jeszcze ją licytuję) więc jeśli ktoś odradza to niech da mi znać.FazerNDM napisz coś o tych spodniach albo link podeślij ciekawy jestem jak się sprawują a do stolicy daleko nie mam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FazerNDM Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Nazywało się to Jeansy Motocyklowe Moto wear city r.xx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karen Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ja brałam jeansy Vancucci do miasta, super się sprawdzają. Zwróć jeszcze uwagę na polską markę Freestar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samer Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ok, byłem w motorowym sklepie i goście mi mówili że za 1500zł ubiorę się już porządnie na początek, polecił mi takie łachy :Garnek KBC VR-1X za 370zł (ponoć jakaś przecena z 800zł)Ponadto proponował jakiegoś Airoha za 500zł i Nitro szczękowy za 400coś.Zdecyduję sięna HJC FG-15, AGV K3 lub KBC VR-1X - dobry wybór, można im zaufać, który osobiście byście wybrali ? Zbroje mi odradził, polecił jakiś dresik tekstylny Ozona lub Weld? za 450zł od części.Któraś z tych firm robi przyzwoite dresy ?Słuchaj nie wiem jakie masz wymiary ale czasem warto poszukać dobrego kombi który grzeje sklepowy wieszak od 2-4 sezonów. Mi znajomy doradził się wstrzymać jeśli w tym sezonie nie mam kasy to odłóż a w przyszłym kup sobie kombinezon. Miał kilka wypadków na torze i normalnych drogach raz ledwo go poskładali ale sam przyznał że żeby nie kombinezon nie miałby kości i nie było by czego ratować. Proponował mi jakiś kombinezon skórzany (nie pamiętam firmy bo jeszcze sam zielony jestem) dwuczęściowy w rozmiarze 52 jak chcesz to dam do niego namiary w razie co mogę przymierzyć i opisać wrażenia. jestem szczupły jakieś 75-80kg przy 184cm wzrostu zresztą będziesz zainteresowany pisz nie pamiętam ceny ale w razie co zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazkowicz Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Kask juz posiadam, ale tak z ciekawosci jeszcze, mozna uzywac kaskow off road w miescie ?Znaczy, czy sa jakies roznice oprocz aerodynamiki w materialach itp ?Bo strasznie mi sie podobaja i kusilo mnie zeby kupic wlasnie offroad do miasta ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samer Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Rękawiczki i buty przyszły w ubiegłym tygodniu jestem zadowolony z jazdy w butach świetne czucie jak dla mnie, rękawiczki inne niż chciałem (wyższy model) za dopłatą bo w sklepie nie mieli a nie chciałem czekać 3 tygodnie ;) buty smx-5 rękawiczki sp-1, czekam na kurtkę na spodnie nie mogę się jeszcze zdecydować o wyborze i wrażeniach napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany93 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Gdy rozglądałem się za sprzętem przeszukiwałem fora i stare tematy w celu uzyskania info na temat jakichś tańszych rozwiązań dla kompletnego ubioru na moto. Podpowiedzi było mało, zazwyczaj odpowiedzi w stylu "dozbieraj 300, dozbieraj 500", lub "to nie jest tanie hobby", "jak Cię nie stać to nie jeździj". Znajdowałem się w tym samym gronie, którzy jednak nie mogli dozbierać i nie chcieli odpuścić przyjemności jaką jest jazda na moto. Wiem, że sporo jest takich ludzi jak ja i myślę, że każdy sobie zdaje sprawę, że kask za 250zł nie będzie taki jak za 600, ale jeździć każdy chce i to nie dopiero w momencie gdy będzie miał dobrą pracę, kupione mieszkanie, dobry samochód i wtedy będzie już mógł odłożyć 3k na sam ubiór. Ale przejdę już do sedna, co kupiłem, jakie się wydaje, jak z jakością. Budżet: 1000zł. Kask: BOX BZ-1, 250zł. Trzymałem w rękach Naxę i tańszy model BOX'a. Zdecydowałem, że warto dołożyć stówkę i oszczędzić na czymś innym. Rozmiar kasku ten sam co Naxa i tańszy model BOX'a, a dużo lepiej trzyma głowę, o wykończeniu nie wspominając. Do tego blenda przeciwsłoneczna na wyposażeniu. Kurtka: Chińczyk z Allegro, bstok DIVINE, 219zł. http://allegro.pl/d3-okazja-kurtka-motocyklowa-bstok-divine-m-i3256759627.html Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Brat ma Modekę, więc porównaanie mam. Materiał Cordura, protektory na barkach, łokciach i kręgosłupie. Dobrze skrojona, duża możliwość dopasowania na rzepach, odpinana podpinka, kołnierz. Gdzie widać oszczędność? Kiepskie zamki, ibrak "wentylatorów" i zapewna loga znanej firmy :) Spodnie: Używane Modeki, 50zł. Trochę szperałem po allegro, tablicy i znalazłem. Warto nie napalać się i poczekać parę dni i szukać. W dobrym stanie, z protektorami. Buty: Probiker Active, 117 zł. Sporo osób je miało, ja generalnie póki co nie narzekam, dosyć lekkie i wygodne. Z pewnością lepsze niż zwykłe adidasy. Rękawice: Tschul 212, 120zł. Bardzo dobry zakup. Polecam. Bielizna: Z Lidla, góra i dół, dokładnie nie pamiętam ok. 80zł za komplet. Tu akurat wszyscy mówią, że jakościowo bardzo dobrze. Nie za ciepło, nie za zimno - komfortowo, czyli spełnia swoją funkcję. SUMA: ok. 950zł razem z przesyłkami. I w takim ubiorze zrobiłem już około 1000km i nie narzekam. Jakąś ochronę mam na pewno. Fakt, że nie wiem jak to jest jeździć w kombi za 3k, ale jeżdżę z takim samym bananem na twarzy jak Ci, którzy mają kombinezon za 3k. :) Pozdro Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Bany93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samer Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Bany93 dzięki za info postaram się wziąć do serca co mówisz, mam jeszcze pytanie o jakość ciuchów RST bo mam możliwość kupić jeansy tej firmy w okazyjnej (tak mi się wydaje cenie) odnośnie tego chińczyka to zajebiste jest w nim to że nie ma logo firmy na pół pleców czy klaty bo za markowe płacisz furę kasy i wyglądasz jak żywa reklama za którą Tobie kasy nikt nie płaci a ciuchy mieć trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zwróć jeszcze uwagę na polską markę Freestar.Polska to jakaś jeans'owa kolebka producentów w Europie? Mottowear, redline, freestar? Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany93 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Bany93 dzięki za info postaram się wziąć do serca co mówisz, mam jeszcze pytanie o jakość ciuchów RST bo mam możliwość kupić jeansy tej firmy w okazyjnej (tak mi się wydaje cenie) odnośnie tego chińczyka to zajebiste jest w nim to że nie ma logo firmy na pół pleców czy klaty bo za markowe płacisz furę kasy i wyglądasz jak żywa reklama za którą Tobie kasy nikt nie płaci a ciuchy mieć trzebaCo do kurtki to naprawdę ją polecam. Nie ma szans, że kupisz lepszą w tych pieniądzach, a jest naprawdę fajna. Tylko pomierz się dokładnie. Ja mam 175cm i kupiłem M i jest idealna. Ale naprawdę polecam całą resztę. Rękawice, kask spoko i buty bardzo fajne. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Bany93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 mam jeszcze pytanie o jakość ciuchów RST bo mam możliwość kupić jeansy tej firmy w okazyjnej (tak mi się wydaje cenie) posiadam skórzany kobinezon firmy RST (drugi sezon) - kupiłem używkę po koledze (używał go dwa sezony)http://allegro.pl/kombinezon-skorzany-rst-slice-warszawa-52-raty-i3238614418.html (taki) po 4 latach użytkowania ma swoje ślady noszenia (wiadomo) jednak jakość bdbwszystkie zamki działaja nic się nie rozpina w czasie jazdy, żaden z zamków sie nie urwałszycia ok - nigdzie się nie pruje czy coś w tym stylu kurtka posiada kieszonki wewnętrzne na dokumenty tel itp jak i zwenętrzne (zapinane)protektory ma wyjmowane więc można go oddawać do chemicznej pralni i wyczyścić by lśnił z daleka (nie wiem jak mają jeansy)firma godna polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inahurry Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Dziś odwiedziłem dwa sklepy i doradzono mi dwa różne zestawy. Chciałem zasięgnąć Waszych opinii, bo nie do końca wiem co wybrać. Mam swoje typy, ale może macie swoje doświadczenia z poszczególnymi rzeczami.Wyjaśniam: ufam doradcom ze sklepów, byli bardzo profesjonalni i mega pomocni.Oczywiście nie muszę kupować wszystkiego w jednym miejscu, można zestawy rozkompletować.1.Buty: Daytona SpiritKurtka: Modeka DenaliRękawice: IXS TaluraBlokada: Abus Detecto RS2 z alarmemŁańcuch - nie pamiętam, najgrubszy z możliwych2840 zł2.Buty: Alpinestars S-MX 5Kurtka: Macna TwisterRękawice: Alpinestars SpartanBlokada: OXFORD ScreamerŁańcuch nie wliczony2118 złWiem, że rękawice są na lato.Będę jeździł po mieście, max. 2 weekendy/miesiąc dalsze wyprawy - ok. 600 km.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi