mm666 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) ustawione jest dobrze, bo po drzewach nie swieci, tylko snop swiatla jest prawidlowo kierowany na droge. Tego akurat jestem pewny Dzisiaj przymierzylem H4 i jakos duzo lepiej nie jest. Odblysnik matowy nie jest, zarowki swieca dobrze, ale i tak moje auto na postojowkach swieci lepiej... Boczi -> alternator af1 spokojnie uciagnie H4 55W, ale odblysnik juz gorzej. Takze zalozenie slabszej zarowki niewiele da. Edytowane 1 Marca 2008 przez mm666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) No to macie cos nie tak z żarnikiem żarówki... albo zarowka jest zle włozona... sprawdz czy mozesz inaczej wlozyc zarówke.. i napisz! ps.mm666 napisz do mnie na gg to ci wytłumacze! Edytowane 1 Marca 2008 przez Boczi013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo40 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Przed chwilą założyłem 2 h4 zobaczymy jak sie będą sprawowały, pojade gdzieś wieczorkiem to napisze jak śmigają, świecą oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 poprostu bedzie świecic cała swoją moca:P tak samo jak bys do roweru włozył 10W gdzie powinna byc 2.4W to sie namachasz a zarówka bedzie sie ledwo żarzyc :biggrin: No to macie cos nie tak z żarnikiem żarówki... albo zarowka jest zle włozona... sprawdz czy mozesz inaczej wlozyc zarówke.. i napisz! ps.mm666 napisz do mnie na gg to ci wytłumacze! Nie musisz tlumaczyc, wiem o co Ci chodzi Polo-> jak wcisnales zarowki h4 do oryginalnych oprawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak H4 beda świecic to OK, ale jak juz chcesz mieć halogenowe to włuż halogen BA20D 35/35W! ps.bańkowa powinna wygladac tak jak http://img217.imageshack.us/img217/1420/zarowkasl41ik7.jpg (ta) sprawdz czy u siebie masz tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 w af 1 też jest tak że długie jest tylko lewe? Wymiana na H4 dała jakąś zmianę? Chociaż trochę lepiej jest? I jak zamocowany ma być ten żarnik? Nigdy nie zwracałem na to uwagi bo przeważnie żarówkę da się włożyć tylko w jeden sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Boczi -> no przeciez mowilem, ze bankowa... zarowke mozna zalozyc w 1 pozycji i jeszcze raz powtarzam, ze swiatla swieca w dobrym kierunku, ale slabo Ciekwi mnie tylko jak zalozyc H4 do oryginalnych oprawek, chociaz takie eksperymenty ze swiatlami troche mnie przerazaja (innych uzytkownikow drog pewnie tez :icon_question: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo40 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Więc tak nie uciągła 2 żarówek, spróbuje coś jeszcze rozebrac klosz i spryskac jakąs farbą np. chromem może to coś da.mm666 ---> odkeciłem stare mocowanie i pasowało idealnie tylko trzeba było zrobic zapinke z drutu trzyma sie jak rzep psiego ogona:) No tak przerażają ale wiesz co mnie bardziej przeraża to jak one świeca to jest przerażające nie sądzisz?? Mówią żeby fabryki nie poprawiac ale widzicie sami że trzeba;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Nie uciągnęła czyli akumulator padał? Ehh to lipa... A próbowałeś takie jakie mają być seryjnie tylko, że nowe? Może po prostu oryginalne stare były? Spryskiwanie chromem raczej nic nie da, może być jeszcze gorzej bo światło zacznie się rozpraszać. W ostateczności spróbuj jedną H4 a drugą zwykłą, może będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo40 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 SuleY próbowałem wszystkiego co napisałes, jak założyłem nowe żarówki to wszytskjie po ja wiem 20 godzinach pracys ie przepalały, potem założyłem do jednego h3 a do drugiego tą oryginalna, potem h3 i h4 fakt efekt był najleprzy ale itak to było do niczego. nie było dobrego oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Wiec tak. Kupcie sobie BA20D 12V 35/35W halogen http://www.allegro.pl/item321409435_zarowk..._35w_od_ss.html lub H4 http://www.allegro.pl/item318922383_zarowk..._12v35_35w.html (nie polecam tego rozwiazania) Nic nie psikaj żadnym spreyem bo spieprzysz reflektory! Ile razy wam mam tlumaczyc ze H4 nie bedzie dobrze świecic w nieprzystosowanych do tego reflektora! Weźcie orginalną bańkowa zarówke i porownajcie czy macie tak samo jak zaznaczyłem na zdjeciu(pare postow wyzej) Edytowane 2 Marca 2008 przez Boczi013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo40 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 i to pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Ja w suzi mam lampę od AF1, i rzeczywiście jest słaba. Wchodzi do niej orginalnie żarówka H4 35/35W, ale odbłyśnik jest zniszczony i źle odbija światło. Przez jakiś czas w jednej lampie miałem 55/55W i ten odbłyśnik zniszczył się jeszcze bradziej. Też myślałem nad przeróbką na ksenony, ale palniki ksenonowe - nawet jeśli mają oprawkę halogenu - wkładamy tylko do soczewek. Normalna lampa, a co dopiero zniszczona, która świeci wszędzie tylko nie tam gdzie powinna będzie oślepiać kierowców i ściągać niepotrzenbnie "panów władze".Jest na to metoda - pozyskać soczewkę z seryjnego pojazdu, wyciąć na nią otwór w odbłyśniku reflektora i zamontować. Szyby reflektora nie można usuwać, ona ma chronić soczewkę przed brudem i zniszczeniem, należy ją wypolerować z żeberek nas błysk - one rozpraszają swiatło.Można założyć samą soczewkę z dedukowaną żarówką halogenową - to też pomoże, a będzie taniej. Przetwornica: 200zł, palnik ksenonowy 50zł, a sama żarówka halogen 20zł. Ten typ reflektora ma lepszy współczynnik skupiania światła, czy jakoś tak. Proponuję włożyć palnik o niskiej temperaturze 4300K, dzięki temu przeróbka nie będzie się rzucała w oczy, bo niejest całkiem legalna. Do reflektora jest przewidziane odpowiednie źródło światła i nimożna go zmieniać. Ale cotam, ma dobrze świecic i nie oślepiać. PS: w ustawie niema wzmianki o samopoziomowaniu reflektora ksenonowego ani o obowiązkowym układzie czyszczenia szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) W af-1 też jest tak że są dwie lampy, w jednej zwykłe a w drugiej zwykłe i długie? Z tego co czytałem w oryginale powinny być 55W H1 a na długie 55W H3 tak? Czyli teraz najlepszy efekt był jak H1 była zmieniona na H3 a H3 na H4-ale ile W? Ksenony to za droga bajka, i tak rzadko jeżdżę po ciemku. Chcę po prostu być widoczny na drodze i widzieć co mam przed kołem gdy jest ciemno. Edytowane 2 Marca 2008 przez SuleY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Poniewaz zarówki 55W emitują wiecej ciepła i dlatego odbłysnik sie zepsuł. poszukajnie w serwisówce jakie powinny byc! Edytowane 2 Marca 2008 przez Boczi013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi