qba Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam Mam pytanie czy pokrywa zaworów ma toczone panewki jednocześnie z głowicą? Czy sama pokrywa zaworów jest wymienna? Do czego zmierzam! Mam urwany gwint w owej pokrywie i mam do kupienia za bezcen od identycznego modelu drugą pokrywę z panewkami w idealnym stanie, czy taka zamiana wchodzi w gre? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Zasada jest taka, że jezeli otwór jest jednocześnie w dwóch różnych elementach silnika, to te elementy muszą być obrabiane jednocześnie i pracować muszą też wspólnie. Więc jezeli pół panewki jest w głowicy, a pół w pokrywie zaworów to nie mozna załozyć pokrywy z innego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Ja bym naprawił gwint po prostu Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi