Skocz do zawartości

KTM 640 CL4

Tomasz_XX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem w kupionej KTM-ce. Po kilku minutach od uruchomienia zapala się lampka sygnalizująca przegrzanie się silnika i włącza sie wentylator. Oczywiście sprawdziłem poziom płynu itp.

Co ciekawe-brak jest termostatu.

Przy jakiej temperaturze powinna się zapalić ta lampka i co powinnienem jeszcze sprawdzić ?

Tomek

luzy zaworowe, stan swiecy zaplonowej.

moze masz zle wyregulowany gaznik?

odpala normalnie? moze rozrzad jest przestawiony.. u mnie jak jezdzilem na przestawionym to grzal sie na postoju momentalnie.

KTM LC4 400 SC '95

Honda CB 1100 Bol D'or '83

DKW KM 200 '35

www.bikepics,com/members/thefex/

W takim brutalu zwłaszcza przy obecnej temperaturze to wręcz nierelane zagotować taki silnik.Najpierw płyn, może jest go za mało albo faktycznie powietrze tam krąży. A tego termostatu nie ma w oryginale?Bo troche to dziwne moim zdaniem. Może ktoś tam babrał i jest tam załączony tylko mały obieg cieczy.Silnik grzeje się generalnie od ubogiej mieszanki, wczesnego zapłonu lub jak w twoim przypadku ewidentnie coś z układem chłodzenia. Spróbuj pokręcać rozrusznikiem przy odkręconym korku chłodnicy ,może się odpowietrzy. A jeszcze jedna kwestia, co z pompą wodną? Może się upindoliło śmigełko i płyn w ogóle nie krąży. Lepiej to sprawdź zanim zatrzesz silnik, bo ja bym obstawiał tą wersje.

Edytowane przez ventura

Co ciekawe-brak jest termostatu.

Tomek

To masz wsadzoną zaślepkę w głowicy czy jakiś inny patent? Tak wygląda (30) termostat i powinien być zamontowany po prawej stronie głowicy. Po drugiej stronie masz pompę wody (1), sprawdź czy z nią wszystko ok, tak jak pisze ventura. Pzdr

lampka powinna palic sie przy 105 - 110 stopniach C , najlepiej bylo sprawdzic , wkladajac do chlodnicy szklany termometr ze skala do 100 stopni.

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/