scooby_bp Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam. Potrzebuję informacji jak spuścić i jak nalać olej w przednim zawieszeniu w derbi sendzie z 1995 roku. Oraz jaki jest orginalnie olej i jaki zalać jeżeli chce zeby było twardsze zawieszenie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja moge udzielic Ci porady dotyczacej oleju. Jesli chcesz miec twardsze zawieszenie to zalej 15 W no chyba ze chcesz miec bardzo twarde to 20 W ale to raczej malo praktyczne w takim motórze ;p PozdrawiamFilip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 mam ze tak powiem ztyrane zawieszenie. jest owiele za miękkie, w tym moto w lednej ladze jest tylko spręzyna;/ moze dam 20W ponieważ wole trochę twarde zeby dobrze na przedniem kole jezdzić. a teraz to jak lece na przednim to prawie ze dobite zawieszenie oO. a i jeszcze jedno pytanie, czy wie ktoś ile do której lagi lać oleju? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Nie lubie roboty na sztuke :/ nie szkoda Ci moto ? ja juz wiecej rad nie udzielam ... Ciekawe co powiesz jak bedziesz sprzedawal (stan idealny, garrazowany, uzywany przez dziadka na ryby?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 a czy ja powiedziałem ze będe ją sprzedawał?? niemam takiego zamiaru! a jak będe to mało będe chciał bo niezależy mi na tym zeby przyciąc kogoś. dalej czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Filipecki co ty jakiś świety jesteś ze swoim KDX? co może terenu nie widział?a to co on z sendą robi i jak chce sprzedac jego sprawa! a ty scooby zrób tak żeby tobie wygodnie się na tym przednim ciesnęło czyli lej te 20W a co do tego ile to w jakieś serwisówce pewnie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 serwisówke mam ale po niemiecku;/ a niemca nie umiem pzodro i dalej czekam na odpowiedz;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Z tym ze moj kdx jest kompletny, robiony na biezaco dostaje to co mu sie nalezy nie bawi mnie robota na sztuke. Motocykl to nie kalendarz. Kombinacje mechaniczne sa zbedne szczegolnie w tym zastosowaniu motocykla :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) edyta - po 250 ml do kazdej lagi Edytowane 1 Marca 2008 przez Sloniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 kto wie gdzie mogę dostac spręzyne progresywną oraz uszczelniacze do lag do derbi sendy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Odświeżam. i może ktoś wie czy sprężyna podejdzie od jakiegoś demoluda typu wsk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 weź na wymiar sprężyne i pochodź po sklepach z artykułami metalurgicznymi czy motocyklowymi, a jak nei to do sklepów WWW pisz ze szukasz sprężyny progresywnej i takim wymiarze ble ble ble i nie mow ze do sendy to moze cos dostanieszFilipecki robota na sztuke to to nie jest bo Scooby chce swój motor zrobić na stunt, a z tego co mowisz to wsadzenie klatki do motot też robienie na sztuke... sory ale gadasz głupoty bo zmiana ustawien fabrycznych zawieszenia to tylko kwestia twojegu gustu a ze niema regulacji przednich amorów to robi to sprężynami i olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 własnie chyba wezmę tą sprężyne i pochodze po sklepach z częsciami do moto. i podejde do intercarsu może dopasuje od jakiegoś innego moto. bo zalałem nowy gęstszy olej to tragedia wogle tłumienia niema, dochodzi do momentu gdzie jest już sztywny albo lata prawie bez tłumienia;/ coś kiedyś wyczytałem na forum ze wstawiają tuleję, sprawdza to się? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Od kiedy chec jazdy bez jednej sprezyny jest zmiana fabryczna a uzupelnianie braku gestszym olejem nie robota na sztuke ? :icon_razz: Edytowane 6 Marca 2008 przez Filipecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 stary jak czytam niektore twoje wypociny to mnie skreca :) w sendzie FABRYCZNIE jest 1 sprezyna w ladze... cheers :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi