Ynciol Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Witajcie Mam problem (być może to błahostka) przy zapalaniu motocykla na ssaniu wchodzi mi na 2000 obrotów, po czym po około minucie (czasem dłużej) obroty zaczynają spadać do niecałego 1000 aż wkońcu motocykl gaśnie (cały czas jest na ssaniu). Gdy motocykl już się nagrzeje (muszę pilnować by nie zgasł) nie mam problemów a obroty oscylują około 1200.Co może być tego przyczyną? Za duże, za małe to ssanie hmm jakieś rady?Pozdrawiam z góry dzięki Ynciol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Zdejmij bak i sprawdz czy sie do konca otwiera. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Raczej po odpaleniu staraj sie przymknąc troche ssanie. Najczęsciej maksymalne ssanie jest potrzebne tylko do odpalenia i można je szybko przymknąć żeby nie zalewać silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ynciol Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Gdy przymknę jej ssanie gaśnie odrazu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 To znaczy ze nie otwiera sie do konca z jakiegos powodu.Wydluzenie ciegla albo problem w mechanizmie ssania w gazniku. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ynciol Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 ok dzięki, w weekend troche pogrzebię i się przekonamypzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi