Worriot Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Spoko. Proponuję inne rozwiązanie: 190/50/17 Są oponki 190-tki które na feldze warriora mają nieco ponad 200mm (np. contiforce, pilot road itp)Krzywizna opony (190) w winklch jest baardzo korzystna - wiem przetrenowałem jak ty bo uwielbiam ostre winkle.Opona przylega do asfatu ciut większą powierzchnią niż 200 i więcej.I najważniejsze - cena...Nowa porządna 190-ka to koszt 300-500zł a porządna 200-ka to już okolice klocka. Od kilku sezonów zdzieram 190-tki i jestem pozytywnie zaskoczony. Dla porównania (na feldze warriora):metzeler 200/50/17 pożyje dłużej niż ten sam w rozmiarze 210/50/17 (bo ma nieco mniejszą powierzchnię styku z drogą)Sprawdzone w użytkowaniu. P.s:Poniżej fotki różnicy w wysokości pomiędzy profilem 55 a 50. PozdroRdzięki za fotki, ale szkoda, że nie masz fotek z porównania 200/50 z 200/55... Z boku fajniej wygląda 200/55! Ta 190 troche za chuda :) A jeździłeś może na 190/55? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) 190/50/17 CONTIFORCE miała a feldze 203mm szerokoąści - to można by uznać, ze to 200 wizualnie. Felga warriora jest szeroka - wiele 190-tek będzie miało minimalnie ponad 200mm szerokości (rozejdą się). 190-tki są dużo tańsze od 200 no i trakcja fenomenalna. PozdroR Edytowane 31 Lipca 2014 przez vmax-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto-pol72 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Pany a gdzie kupie tarcze sprzęgła bo zaczyna mi się już delikatnie slizgać.................mam nadzieje że objadę Rumunię jeszcze na nim bo na aledrogo są ale dedykowane do 03-05 rok a ja mam 07r czy będą pasować ? ewentualnie gdzie mogę nabyć A czy może już paść ,mam najechane 27tyś fakt lubię odkręcać manetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomsonvt Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Koledzy,tutaj link do kalkulatora zamienników opon. http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ Ja mam 240/40-18 i wychodzi różnica rzędu 1-4 km przy 150 km/h ale żeby róznica u kolegi była o 20 km/h to trochę dziwne... Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Thomsonvt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Pany a gdzie kupie tarcze sprzęgła bo zaczyna mi się już delikatnie slizgać.................mam nadzieje że objadę Rumunię jeszcze na nim bo na aledrogo są ale dedykowane do 03-05 rok a ja mam 07r czy będą pasować ? ewentualnie gdzie mogę nabyć A czy może już paść ,mam najechane 27tyś fakt lubię odkręcać manetkę Może razem kupimy barnettclutches z USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto-pol72 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 shakal możemy jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_ 69 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Cześć wszystkim mam pytanie bo chyba na forum nie było czy wogole macie a jeśli tak to jakie .... gmole zastanawiam sie nad kupnem tego wynalazku do tego szyba i manetki kuryakyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto-pol72 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jacek_ 69chcesz psuć wygląd tego ładnego moto gmolami wrrrrrr :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) jacek_ 69chcesz psuć wygląd tego ładnego moto gmolami wrrrrrr :biggrin: Zgadzam się, kup crash pady . Cześć wszystkim mam pytanie bo chyba na forum nie było czy wogole macie a jeśli tak to jakie .... gmole zastanawiam sie nad kupnem tego wynalazku do tego szyba i manetki kuryakyn?Idziesz w desing braci VTX, jeszcze blacha z wyciętą nazwą :blush: .Pamiętaj o lisiej kicie do twojego zestawu :) . Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_ 69 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 O crash padach szczere mówiac nie pomyslalem macie jakies pomysly firma model itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) O crash padach szczere mówiac nie pomyslalem macie jakies pomysly firma model itpJak 95 % FMSzukaj na Google, cos znajdziesz.Ja znalazłem do sporta to ty znajdziesz do wojownika. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto-pol72 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 ThomsonvtKupiłeś z taką felgą czy przerabiałeś sam ??? ,Ja też jestem zwolennikiem żeby był wygląd a trakcje jezdne ciut gorsze nie szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_ 69 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Szybe chyba wezme wind west dedykowana do wojownika mysle tez o linkach w stalowym oplocie Zgadzam się, kup crash pady . Idziesz w desing braci VTX, jeszcze blacha z wyciętą nazwą :blush: .Pamiętaj o lisiej kicie do twojego zestawu :) .Lisia kita fredzelki krawaty cekiny to nie moja bajka ale ostagnio kumpel mial slizg Intruzem i sa spore koszty a gdyby byly gmole to koszty byly by sporo mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Szybe chyba wezme wind west dedykowana do wojownika mysle tez o linkach w stalowym oplocie Lisia kita fredzelki krawaty cekiny to nie moja bajka ale ostagnio kumpel mial slizg Intruzem i sa spore koszty a gdyby byly gmole to koszty byly by sporo mniejszeZawsze jest ryzyko, po dzwonie też są szkody.Dlatego nowy Goldas ma poduszę ale czy to jeszcze przypomina moto :dry: .Ja miałem ślizga nie z mojej winy i założyłem żonie do jej moto i mojego crash pady.Wystarczy a gmole to jak widzę na moto to mi się ................ Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto-pol72 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jaca 14 rozbił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi