skwara Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 teraz troszeczke z innej beczkiwiekszość z Nas ma Power Commandera III usb i mam pytanieJak się zmienia te wartości: LOW MID HIGH, jak sprawdzić który w danej chwili jest włączony ?to że można podpiąć przez usb do lapka i odpalić program do diagnostyki to wiem, ale nie zmam się a informacji na polskich stronach www praktycznie nie znalazłem jak to możne przestrajać ewentualnie możne eksperymentować z programami ze znanej nam strony http://www.rswarrior.com ale jeszcze nie czasPanowie podzielcie się wiadomościami na temat PC III ewentualnie perfect installmoze ktoś jakis program podeśle itd znalazłem info że te 3 przyciski jest to zmiana przyrostu mocy na niskich średnich lub wysokich obrotach Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Panowie - jakie gumy polecacie? Jakieś doświadczenia z Pirelli Diablo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 W roadstarze znajduje się to samo serducho, czy moc również wynosi 86 KM? ciężko się dokopać do tych info, znajomy w RS na gaźniku ma wbite w dowodzie 79KM (???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutekt1 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 nie wiem jaka moc jest w normalnym road starze ale mialem okazje sie przejechac i przy warriorze to żółw, inne przełożenie i heble słabsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 no i stało sięwymieniłem filtry na K&N i przy zmianie biegów strzela w wydech, zmieniłem program w PC III i co prawda dalej strzela ale duzo mniej, macie jakis pomysł Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutekt1 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Moj strzela jak nie odpuszcze gazu do konca przy zejsciu z obrotów, i raczej zawsze bedzie troche strzelać. A masz zablokowany AIS? Wywalałes całe paszki z filtrami czy tylko włożyłeś wkładki KN? Edytowane 26 Czerwca 2012 przez Gutekt1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 mam wlot Yamaha speed star i wsadziłem tylko nowy filtry dwa takie same Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutekt1 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 czyli tylko wkładki KN to nie powinien za bardzo strzelać. Albo musisz zmienić mape albo spróbowac usunąć AIS jesli jeszcze go masz podobno redukuje walenie w rure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 po długich poszukiwaniach w końcu kupiłem wymarzonego warriora - wersja midnight. Mam power commandera - czy moge go sobie tak po prostu odpiąć i sprawdzic, jak maszyna chodzi bez niego, czy wymaga to jakiejś ingerencji w oprogramowanie silnika? Nie mam żadnej instrukcji od motocykla - może ktos z was przesłać mi na maila? ( [email protected] ) Czy olej sprawdzam na zimnym, czy na rozgrzanym silniku? Pionowo, czy na podopórce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutekt1 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 możesz odpiąc bez problemu. olej sprawdzasz na rozgrzanym bo na zimnym nie pokaże stanu. Motocykl w pionie i przy sprawdzaniu nie wkrecasz korka z bagnetem tylko wkładasz bez wkecania ile sie da i wyjmujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 dzięki! A czy po odpięciu powinieniem zauważyć zmianę w pracy silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam, kumpla warrior ma pewną przypadłość - silnik chcodząc na wolnych obrotach wydaje co jakiś czas specyficzne "psyknięcia" ... w czym może być problem? (motocykl jest 100% seryjny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutekt1 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Worriot moto moze pracowac delikatnie inaczej bo bedzie dostawać mniej paliwa, zalezy jaki masz wydech i jakie filtry i czy cos wiecej bylo dłubane przy silniku. Jezeli masz zmieniony wydech filtry i po jedzie bez PC swiece beda biale tzn ze dostaje za malo paliwa vmax-r na odległośc nikt ci nie odpowie, skad ten dzwiek dochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 a po czym poznać wersje amerykańską i europejskiejską ???? Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Worriot moto moze pracowac delikatnie inaczej bo bedzie dostawać mniej paliwa, zalezy jaki masz wydech i jakie filtry i czy cos wiecej bylo dłubane przy silniku. Jezeli masz zmieniony wydech filtry i po jedzie bez PC swiece beda biale tzn ze dostaje za malo paliwa vmax-r na odległośc nikt ci nie odpowie, skad ten dzwiek dochodzi? Ja mam wydech przelotowy roadhouse, filtry seryjne i silnik chodzi normalnie, równo na wolnych obrotach, nic nie pssyka, ni nie przerywa - równa praca silnika. Natomiast to już 2 warrior którego widzialem i słuchałem jak silnik przebiera - pomiędzy cyklami słychać co jakiś czas takie specyficzne "pssyknięcie", nie wiem jak to opisać, dochodzi poprostu z okolic silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi