grzesiek3210 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam!Chciałem się dowiedzieć gdzie najlepiej oddać do naprawy amortyzator.W Husce miałem założony amortyzator Showa (z poprzedniej Huski z 96r) ponieważ oryginalny Sachs "wyluzował się" po 4 sezonach przez co puścił olej.Poprzedni właściciel założył Showa z tego względu,że mimo swoich lat był w bardzo dobrym stanie.Na tym amorze jeździł poprzedni właściciel oraz ja cały poprzedni sezon...do wczoraj.Przejeżdżając przez drzewo tłoczysko amortyzatora wyrwało się z dolnych widełek.Po wyjęciu amora okazało się,że nie tylko widełki do wymiany ale i tłok(goleń) skrzywiony DOSYĆ MOCNO.Także sami widzicie że nie ma sensu.Tak więc odkopałem z półki oryginalnego sachsa i postanowiłem go wysłać gdzieś aby mi go zregenerowali (skasować ten luz,uszczelniacze,gaz i olej).Jak macie jakieś sprawdzone firmy to proszę o pomoc. Dzwoniłem do SEBA MOTOR i powiedzieli mi od 300-350zł.Także na dzień dzisiejszy zdecydowany jestem wysłać do nich ale proszę o wasze opinie. PS.W sanchezie nie mają zestawów naprawczych do mojego sprzętu także odpada.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Mi dokładnei ten sam model Sachsa jaki masz, robił Eryk Guettler z Sopotu. Kontakt mogę Ci dać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Cześć Jarek! Ile taki zabieg kosztował i jak Twoim doświadczonym okiem oceniasz efekt?Wyślij mi na maila[email protected] Znalazłem na allegro sachsa z 2004 roku http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=317469756Jak mówisz naprawa zda egzamin czy od razu zamawiać ten z allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Tylko nie SEBA MOTOR !! - ci ludzie nie maja pojecia co robia , poprawialem po nich juz drugi amortyzator do KLR 650 , slyszalem tez od innych osob ze im tez popartaczyl amor WP od kata i inne amory Kayaby od DR ki a z kad pewnosc ze to ten sam sahs ? pozatym od wersji SM wiec bardzo mozliwe ze krotszy. Wyslij go do serwisu Dominika Szymanskiego z forum , albo jak opisuje Jarek do jego znajomka. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Dobrze,że mi mówicie dajcie jakieś namiary:-) Dominik zajmuje się takimi cudami? Jarek miał już Huskę identyczną jak moja więc słucham się jego rad tylko proszę o jakiś kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 25 Lutego 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Tak, robimy, dajemy 6 miesięcy gwarancji. Koszt od 150 do 250 zł. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Temat uważam za zamknięty.Wszystko jasne!Wysyłam do Dominika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi