tasiorus Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 cześć!mam problem z moim motorem. na biegu jałowym pracuje w miare równo ale gdy tylko wepne 1 bieg i rusze z miejsca nawet bez dotykania manetki gazu a następnie wrzucę na luz to wbija sie na 4-5 tys obrotów i nie moge ich zbić. czego to moze być przyczyna i jak rozwiązać ten problem??z góry dziekuje za odp i pozdrawiam :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Problem jest w gaźnikach, który z kolei wynika z nieszczelnych (zużytych totalnie) zaworach ssących. Doraźnie pomoże zmiana gażników na inne (np ZX9), ale tak naprawdę głowica jest do roboty i tanio nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiorus Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Problem jest w gaźnikach, który z kolei wynika z nieszczelnych (zużytych totalnie) zaworach ssących. Doraźnie pomoże zmiana gażników na inne (np ZX9), ale tak naprawdę głowica jest do roboty i tanio nie będzie!miałem robione synchro i czyszczenie. mogą to być przepustnice ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 To znaczy zuzycie przepustnic ?Jak najbardziej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Jeśli masz stabilne wolne obroty, a problemy występują z ich zejściem do poziomu jałowego z obrotów pracy, to zacznij od pomiaru ciśnienia sprężania na cylindrach, prawdopodobnie będzie poniżej 9 - to patrz co pisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi