marcincbr600 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam W związku z tym iż palny zawodowo-rodzinę uniemożliwią mi wyjazdy na dwie wycieczki które sie organizują na tym forum i na które się zapisałem wstępnie (niemożność wyjazdu tylko ze względu na terminy kolidujące z pracą) z ułożyłem własną wycieczkę. Oto jej plan. 04.08 wyjazd z Gdańska - cel Praga. Zamierzamy pokonać trasę w jeden dzień.05.08 - pobyt w Pradze.06.08-07.08 - dojazd i pobyt w Wiedniu,09.08-10.08 - dojazd i pobyt w Wenecji.11.08-15.08 - dojazd i pobyt w Chorwacji (miejsce docelowe jedno lub kilku) z obowiązkowym pobytem na plaży - bo inaczej żona mi nie daruje. 16.08-17.08 -powrót do Gdańska z noclegiem gdzieś po drodze.Trasa jest tak dobrana aby dzienne przebiegi ni były zbyt długie. Najprawdopodobniej jadą już 4 osoby na 2 motocyklach XX i RR. Planujemy maks 5-6 motocykli - to takie nasze wypraktykowane maksimum. Noclegi w kwaterach, pensjonatach, hotelach. Namiotów nie bierzemy ze względu na brak miejsca i wygodę. Prędkości przelotowe raczej maksymalne z lekką nadwyżką jakie są do puszczone na drogach (ale bez przeginania) - nie mamy zamiaru spędzać całego dnia na jeździe. Plan wycieczki jest orientacyjny- można go lekko modyfikować ale wszystkie wymienione miejsca trzeba zobaczyć.Jak są jacyś chętni na wspólny wyjazd to zapraszam. Jednocześnie pytanie co do sprawdzonych kwater w wybranych miejscach - kto zna?? oprócz Chorwacji bo tam będziemy szukać na bieżąco. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 We Wloszech to może być mały problem z noclegami, chyba że dysponujesz naprawdę europejską kasą, nawet campy w takim szczycie sezonu przyjmują min. na 3 noce. Wenecję najlepiej odwiedzić od strony Punta Sabbioni, jest tam przystań z której odpływają statki na plac św.Marka, karnet obejmuje wszystkie środki komunikacji na czas jaki wykupisz, niedrogi parking(auto:5euro, moto?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Właśnie szukam kwater i hoteli i chętnych do wspólnego wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Bylem w Wenecji w te wakacje i sensowny nocleg znalazlem w rejonie Jesolo jakies 30 minut jazdy od wenecji. Tam sie rozbilismy na kampie, byla ladna plaza i generalnie przyjemnie, a do wenecji rankiem bzium i zostawilismy motonga za free w miejscy gdzie wlosi tez parkowali swoje maszyny. Jak bedziesz chcial jakies info to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tangel Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 SiemkaJa tez przymierzam sie do takiego wyjazdu z kumplem, czyli napewno były by dwie maszynki.Chcemy namówić jeszcze kilku znajomych motocyklistów, ale to się zobaczy. Tak wstepnie mysle, gdybyscie chcieli to moze udało by nam się razem wyruszyć w te wyprawę.??A dlaczego wyjazd dopiero 4.08 przecież mozna by wyruszyć juz np. 02.08 bo to sobota czyli dwa dni do przodu. Zawsze wiecej czasu na spokojne zwiedzanie i nie bedzie trzeba nigdzie gnać. Dam znać koledze <Tas> więc sie tu pewnie do nas dopisze.Niebawem usiądziemy z kumplem i pomyslimy wstepnie nad jakś traską. Jeżeli masz juz jakiś plan trasy i co głównie zwiedzić to pisz.My postaramy się tez cos od siebie dorzucic. Zreszta na spokojnie mamy jeszcze duzo czasu. Czy moze juz wyliczałeś w okolicy jakim zakresie finansowym miesci się ten wyjazd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Plan był wstępny aby jechać 2 ale brat wyskoczył ze ślubem :icon_mrgreen: i wszystko przesuwa się o 2 dni. Plan zwiedzania jeszcze nie istnieje ale żona nad nim pracuje. Ja szukam hoteli w rozsądnych pieniądzach. Myślę że koszt to około 4 tyś. Jeżeli większość by chciała spać w namiotach to też wezmę namiot ale wolałbym hotel. Bardzo bym się cieszył na większa grupę - oprócz mnie sa jeszcze 2 ekipy ale jeszcze się nie określiły na 100% Ja będę jechał na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi