Skocz do zawartości

GDAŃSK-PRAGA-WIEDEŃ-WENECJA-CHORWACJA

marcincbr600
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W związku z tym iż palny zawodowo-rodzinę uniemożliwią mi wyjazdy na dwie wycieczki które sie organizują na tym forum i na które się zapisałem wstępnie (niemożność wyjazdu tylko ze względu na terminy kolidujące z pracą) z ułożyłem własną wycieczkę. Oto jej plan.

04.08 wyjazd z Gdańska - cel Praga. Zamierzamy pokonać trasę w jeden dzień.

05.08 - pobyt w Pradze.

06.08-07.08 - dojazd i pobyt w Wiedniu,

09.08-10.08 - dojazd i pobyt w Wenecji.

11.08-15.08 - dojazd i pobyt w Chorwacji (miejsce docelowe jedno lub kilku) z obowiązkowym pobytem na plaży - bo inaczej żona mi nie daruje.

16.08-17.08 -powrót do Gdańska z noclegiem gdzieś po drodze.

Trasa jest tak dobrana aby dzienne przebiegi ni były zbyt długie.

Najprawdopodobniej jadą już 4 osoby na 2 motocyklach XX i RR. Planujemy maks 5-6 motocykli - to takie nasze wypraktykowane maksimum. Noclegi w kwaterach, pensjonatach, hotelach. Namiotów nie bierzemy ze względu na brak miejsca i wygodę. Prędkości przelotowe raczej maksymalne z lekką nadwyżką jakie są do puszczone na drogach (ale bez przeginania) - nie mamy zamiaru spędzać całego dnia na jeździe.

Plan wycieczki jest orientacyjny- można go lekko modyfikować ale wszystkie wymienione miejsca trzeba zobaczyć.

Jak są jacyś chętni na wspólny wyjazd to zapraszam.

Jednocześnie pytanie co do sprawdzonych kwater w wybranych miejscach - kto zna?? oprócz Chorwacji bo tam będziemy szukać na bieżąco.

Pozdrawiam

Marcin

We Wloszech to może być mały problem z noclegami, chyba że dysponujesz naprawdę europejską kasą, nawet campy w takim szczycie sezonu przyjmują min. na 3 noce. Wenecję najlepiej odwiedzić od strony Punta Sabbioni, jest tam przystań z której odpływają statki na plac św.Marka, karnet obejmuje wszystkie środki komunikacji na czas jaki wykupisz, niedrogi parking(auto:5euro, moto?)

Bylem w Wenecji w te wakacje i sensowny nocleg znalazlem w rejonie Jesolo jakies 30 minut jazdy od wenecji. Tam sie rozbilismy na kampie, byla ladna plaza i generalnie przyjemnie, a do wenecji rankiem bzium i zostawilismy motonga za free w miejscy gdzie wlosi tez parkowali swoje maszyny.

Jak bedziesz chcial jakies info to pisz na PW

• 4 tygodnie później...

Siemka

Ja tez przymierzam sie do takiego wyjazdu z kumplem, czyli napewno były by dwie maszynki.

Chcemy namówić jeszcze kilku znajomych motocyklistów, ale to się zobaczy.

Tak wstepnie mysle, gdybyscie chcieli to moze udało by nam się razem wyruszyć w te wyprawę.??

A dlaczego wyjazd dopiero 4.08 przecież mozna by wyruszyć juz np. 02.08 bo to sobota czyli dwa dni do przodu. Zawsze wiecej czasu na spokojne zwiedzanie i nie bedzie trzeba nigdzie gnać.

Dam znać koledze <Tas> więc sie tu pewnie do nas dopisze.

Niebawem usiądziemy z kumplem i pomyslimy wstepnie nad jakś traską.

Jeżeli masz juz jakiś plan trasy i co głównie zwiedzić to pisz.

My postaramy się tez cos od siebie dorzucic.

Zreszta na spokojnie mamy jeszcze duzo czasu.

Czy moze juz wyliczałeś w okolicy jakim zakresie finansowym miesci się ten wyjazd??

Plan był wstępny aby jechać 2 ale brat wyskoczył ze ślubem :icon_mrgreen: i wszystko przesuwa się o 2 dni.

Plan zwiedzania jeszcze nie istnieje ale żona nad nim pracuje. Ja szukam hoteli w rozsądnych pieniądzach.

Myślę że koszt to około 4 tyś. Jeżeli większość by chciała spać w namiotach to też wezmę namiot ale wolałbym hotel.

Bardzo bym się cieszył na większa grupę - oprócz mnie sa jeszcze 2 ekipy ale jeszcze się nie określiły na 100% Ja będę jechał na 100%