Ziuteek Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 bo człowiek który nie zna sie na parametrach silnika będzie docierał 500 a człowiek który zna sie to bedzie docierał 100km maxP.S. jak według ciebie przebiega docieranie silnika w gokarcie, którego żywotność wynosi około 10h?? wg ciebie jeszcze silnik byłby niedotarty i już by sie nadawął do remontu tak?? czytajcie chłopacyu bo aż głupio to czytać..... Ale my nie mowimy tutaj o silniku wysilonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 na moje to 200km to troszke malo z 400 500 no chyba ze ma nicasil w co wątpie co do stoków to moze są lozyska na wale wyczepane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Marcpol to jak wytłumaczysz fakt, że w książcze obsługi Simsona S51 pisze aby docierać conamniej przez 500km!!!, a także fakt że kumpel podczas docierania jawki przejechał 300km myślał że spoko zaczął jeździć w jego stylu (cóż troche ostro) i jawka się zatarła?? Jeśli masz na myśli książkę "Jeżdżę motorowerem Simson" to warto zauważyć, że jest to instrukcja dla początkujących użytkowników, trudno byłoby tam napisać o konieczności dawania w palnik od początku, co jest chyba zrozumiałe, podano tam także wiele innych ciekawostek, m.in wymiana samych pierścieni w 2T. A kumpel przegrzał silnik. Glupoty piszesz, 200km to za malo, simsona dociera sie 600km Dzięki za informację, szkoda, że dopiero teraz o tym się dowiedziałem, bo simka, którego niedawno robiłem właściwie nie docierałem :eek: A teraz, aby nie kontynuować zbędnej dyskusji, powtarzanej wielokrotnie na tym forum warto przypomnieć ten http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...=docieranie+tzr temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 no i są oczywiście mądrzejsi od nas którzy wiedzą lepiej a zadają kolejne pytania. Nie ma sensu kontynuować w linku powyżej napisane zostało wszystko co powiedziec należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=66463&hl= Dobry temat o docieraniu.Istnieje cos takiego ja docieranie szybkie i wolne- wiec panowie nie kłućmy sie.Ja swoje wiem wzrost mocy w simsonie poczulem wlasnie po 600km, wiec docieralem go powoli.A docieranie tloka w nicasliu to juz zupelnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 mnie serwisanci przy chopperku - kingu meczyli z tym docieraniem do 1000km ;] Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi