Dc-Lx-Vi Opublikowano 12 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2003 Tak się niedawno zastnawiałem, czy ma to jakieś większe znaczenie, bo generalnie zaobserwowałem następującą zależność: enduro bardziej szosowe/cywilne --- 17"enduro terenowe --- 18"crossy --- 19" No i z przodu 21" w każdym... Oczywiście w że tak się wyraże mniejszych motocyklach są inne wielkości, ale chodzi mi o te pełnowymiarowe (kurde jakaś głupia nazwa :D ) Jakie to ma znaczenie przy jeździe w terenie? Jeśli w ogóle jakiekolwiek ma :D Ale raczej tak, bo inaczej by chyba montowali tylko jeden rozmiar :roll: POZDRAWIAM :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 13 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2003 Większa średnica koła lepiej daje sobie rade na dziurach, tzn. koło nie wpada w każdą dziure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barteq_gti2 Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Niestety im wieksze koło, tym bardziej podatne na skrzywienie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShurikeN Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Dc-Lx-Vi - coś dodam do tego pytania ... Skoro w tym przedziale rozmiarow tylnego koła są wsadzane rożne kostki. Mozliwe jest ze jedne kostki są "wyzsze" a drugie "nizsze" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Mozliwe jest ze jedne kostki są "wyzsze" a drugie "nizsze" ??Tak druga liczba w wymiarze o tym mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi