Mateusz i vn 800 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam! Wybieramy sie z dziewczyna na pare dni na Wegry a ze jest to mój pierwszy wyjazd za granice motocyklem, chcialem zapytac bardziej doswiadczonych jak to jest z assistance za granicą (w PZU), co jesli np gume złape?Czy kupuje sie jakies nalepki na Słowacji na moto? Bo na Węgrzech chyba nie? Może coś jeszcze mi doradzicie w sprawach technicznych? P.S. W przyszłym roku chętnie wybierzemy sie z Wami, natomiast teraz wolimy raczej sami, na spokojnie, głównie wypoczynkowo... :icon_mrgreen: żeby nabrać sił przed sesją egzam w czerwcu... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam! Wybieramy sie z dziewczyna na pare dni na Wegry a ze jest to mój pierwszy wyjazd za granice motocyklem, chcialem zapytac bardziej doswiadczonych jak to jest z assistance za granicą (w PZU), co jesli np gume złape?Czy kupuje sie jakies nalepki na Słowacji na moto? Bo na Węgrzech chyba nie? Może coś jeszcze mi doradzicie w sprawach technicznych? P.S. W przyszłym roku chętnie wybierzemy sie z Wami, natomiast teraz wolimy raczej sami, na spokojnie, głównie wypoczynkowo... ;) żeby nabrać sił przed sesją egzam w czerwcu... :buttrock: My własnie jedziemy wypoczynkowo i na spokojnie.Swoją drogą to polecał bym pierwszy zagraniczny wypad właśnie w zorganizowanej grupie.Co do nalepek (winiety) - nie kupujemy ponieważ omijamy autostrady - a tylko tam są potrzebne.Z assistance niestety (albo raczej - na szczęście) jak do tej pory nie musiałem korzystać - więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz i vn 800 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Na pewno masz racje ja tylko sie boje o plecaczka bo jezdzi ze mna dop od niedawna i nie wiem czy da rade w grupie...Napewno jednak taki wypad w grupie na pierwszy raz jest bardziej racjonalny :icon_razz: Ja zapytam o cene, bo podaliscie ze bedzie ok 2,5 tys km-to daje jakies max 700zl + 7 noclegów razy ok 60zl/2 osoby-420zl razem wyszlo 1120 zl Ja wiem ze to sa koszta przybliżone i tak dalej ale czy w okolicach 1,6-1,8 tys zeta zmiescimy sie w dwie osoby ze wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus70 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 CześćW kwestii miejscówki w Budapeszcie, niestety nie mają 14 miejsc. Zarezerwowałem 12 tak jak na wstępie, najwyżej coś wymyślimy.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 CześćW kwestii miejscówki w Budapeszcie, niestety nie mają 14 miejsc. Zarezerwowałem 12 tak jak na wstępie, najwyżej coś wymyślimy.Pzdr ja tam lubie warunki ekstremalne, byle sie na glowe nie lalo to mzona i na podlodze spac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Planujemy jakieś spotkanie organizacyjne przed wyjazdem? Przypadkiem trafiłem na artykuł „Węgry na dwóch kołach” (Motocykl 2000/5) relacja z tygodniowego pobytu – to tak przy okazji jakby komuś się dłużyło przed wyjazdem :clap: . Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 :biggrin: Planujemy jakieś spotkanie organizacyjne przed wyjazdem? Przypadkiem trafiłem na artykuł „Węgry na dwóch kołach” (Motocykl 2000/5) relacja z tygodniowego pobytu – to tak przy okazji jakby komuś się dłużyło przed wyjazdem :clap: . w tą sobote jest rozpoczęcie sezonu w Starej Iwnicznej, koło Piasecznaponoc fajna imprezka - mało komercyjna, można by sie wybrac, jakby co to ja bede, pod warunkiem ze zejdzie mi opuchlizna z japy bo mi sie glaca w kask teraz nie mieści :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawQ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Wybieramy sie z dziewczyna na pare dni na Wegry a ze jest to mój pierwszy wyjazd za granice motocyklem, chcialem zapytac bardziej doswiadczonych jak to jest z assistance za granicą (w PZU), co jesli np gume złape? Najlepiej wykupić w coś takiego jak ubezpieczenie turystyczne z motoassistance. Zapewnia zwrot kosztów leczenia w przypadku złapania czegoś lub wypadku tfu.. tfu.. odpukać. A motoasstance umożliwi pomoc w razie awarii motocykla. Nie są to jakieś duże pieniądze. W zeszłym roku zapłaciłem za taki pakiet chyba około 70 zl. Różne firmy oferują różne zakresy ubezpieczeń. Najlepiej skontaktować się z firmą która zajmuje się doradztwem ubezpieczeniowym, tam pomogą wybrać najlepszy pakiet. Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez slawQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 OK - rezerwację w Pradze już mamy.Rezerwacja potwierdzona na 14 osób ( jak będzie więcej - będziemy kombinować na miejscu) UWAGA: Lista osób zostanie zamknięta 20.IV - do tej pory proszę wszystkich potencjalnych uczestników o dopisanie się do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus70 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 OK - rezerwację w Pradze już mamy.Rezerwacja potwierdzona na 14 osób ( jak będzie więcej - będziemy kombinować na miejscu)UWAGA: Lista osób zostanie zamknięta 20.IV - do tej pory proszę wszystkich potencjalnych uczestników o dopisanie się do listy. Rezerwację w Budapeszcie również mamy potwierdzoną na 14 osób (na szczęście coś im się zwolniło) 2 dwójki, 4 i 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Niestety forum ostatnio szwankuje, więc proponuje ustalić już godzinę wyjazdu z Warszawy Oto propozycja kolegi (qualm) Pawła, trasa wydaje mi się atrakcyjna i godna rozważenia.Siema.Planujemy najpierw polatać po Słowackich winklach, a potem dołączyć do Was w Budapeszcie wczesnym wieczorem 29.04. Myślimy jeszcze, czy by nie odskoczyć na chwilę po wyjeździe z Egeru w Góry Bukowe. Podobnież prowadzi przez nie ekstra traska na motocykl - winkle, niesamowite lasy i krajobrazy w okolicach Lillafured. W artykule, który mi przysłałeś jest nie najciekawszy opis tej drogi (marna nawierzchnia asfaltu), ale podobno teraz jest lepiej i jest to jedna z ulubionych tras węgierskich motocyklistów. Mam nadzieję, że to nie plotka?!Po przejechaniu przez góry Bukowe chcemy zahaczyć o Aggtelek. Znajdują się tam dwie jaskinie. Jedna po stronie Słowackiej "Domica" a druga Węgierskiej "Borodlo". Którąś z nich może uda się zwiedzić. Obydwie są częścią składową jednej wielkiej jaskini - największej w Europie. Jeśli zwiedzanie potrwa długo, to w okolicy, po stronie Słowackiej znajduje się Slovensky Kras i myślę, że w razie czego nie powinno być tam problemu z kwaterami do wynajęcia. Jeśli natomiast uda się zaliczyć zwiedzanko w rozsądnym czasie, to będziemy Was gonić, by się jeszcze tego samego dnia znów do Was przyłączyć. Wszystko pewnie będzie zależało od tego, o której wyjedziemy z Egeru i ile czasu zajmie zwiedzanie jaskini. No i przede wszystkim, czy będziemy w stanie walczyć o poranku z winklami po wieczornej eskapadzie po Egerskich winiarniach ;-)Generalnie jeśli ten pomysł wypali, to pewnie będziemy Was namawiać, żebyście całą ekipą, razem z nami zaliczyli jaskinię koło Aggtelek :-)Pozdrawiam. Paweł Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez wolkan Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) UWAGA - BARDZO WAŻNE: ze względu na wątpliwe działanie naszego ukochanego forum -> robimy tak jak w ubiegłym roku tzn: Wszystkich potwierdzających wyjazd proszę o przesłanie SMS-a na mój nr: 604 660 037. W treści: nick z forum + miasto spotkania z grupą (np: vigaCMHQ - Warszawa) do wyboru 3 miasta: 1. Warszawa wyjazd około 9:00 (parking przy OBI - Al.Krakowska)2. Wieluń wyjazd maxymalnie o 12:00 (Stacja benzynowa na skrzyżowaniu krajowej 8-ki i 45-ki - chyba to jest STATOIL)3. Przejście graniczne - JAKUSZYCE ( wyjazd około godziny 16:00) PAMIETAJCIE - brak SMS-a oznacza brak kontaktu w razie awarii forum lub w przypadku opóźnień na trasie. CZEKAM Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez vigaCMHQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich, śledze temat od samego początku... i tym razem Piekielnych nie odpuszcze :) 1. vigaCMHQ - vt6002. woolkan3. earl ???? - rozumiem, że jedzie4. morus705. aftys6 - deuville6. marcin - gsx 1400 ( na 50 %)7. Autochton - KZ 1000 POLICE8. Daddy9. SlawQ - TDM 90010. kendo z plecaczkiem - xvs650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qualm Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam i pozdrawiam wszystkich. Do zobaczyska w Budapeszcie ;) 1. vigaCMHQ - vt6002. woolkan3. earl ???? - rozumiem, że jedzie4. morus705. aftys6 - deuville6. marcin - gsx 1400 ( na 50 %)7. Autochton - KZ 1000 POLICE8. Daddy9. SlawQ - TDM 90010. kendo z plecaczkiem - xvs650W Budapeszcie dołączają:11. Qualm - FJR12. Wojtek - FJR13. Tomek - Drag Star 1100 (na 50%) Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez qualm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszbial Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Mnie namówił Tomek(aftys6). Rozmawialiśmy i doszedłem do wniosku że to wspaniały pomysł. Będę na 100%. Czekam z niecierpliwością!!!:biggrin:1. vigaCMHQ - vt600 2. woolkan3. earl ???? - rozumiem, że jedzie4. morus705. aftys6 - deuville6. marcin - gsx 1400 ( na 50 %)7. Autochton - KZ 1000 POLICE8. Daddy9. SlawQ - TDM 90010. kendo z plecaczkiem - xvs650W Budapeszcie dołączają:11. Qualm - FJR12. Wojtek - FJR13. Tomek - Drag Star 1100 (na 50%)14. bartoszbial- Honda VFR 800 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi