tajnos Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 :wink: na wstepie witam wszystkich jestem tu nowy . zakupilem gixa 750 2001r niby ma 30tyskmjest z wloch i mam pytanie jaki wlac tam olej bo nie wiem co tam jest. i jakiej firmy filtroleju? -nie kopci-nie bede krecil pod czerwone pole-cena raczej nie gra roli wiem ze temat walkowany itd. ale ja sie kompletnie nie znam na olejach i filtrach (firma) prosze o pomoc i z gory dziekuje za odpowiedzi mile widziane jakies linki do zakupu.http://moto.allegro.pl/item303363841_valvo..._4t_4_suw_.htmlczy np; taki olej bedzie ok czy jakis motul 7100? castrol? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszcbr Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zalej Motula 10W-40 i normalny filt oleju. bedzie dobrze chodzil :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 mialem vavoline w gs strasznie wtedy bral olej zalalem motula i jest ok oczywiscie 10w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 znaczy sie chlopaki zalac pelen syntetyk tak? tylko jaki motul bo widzialem ten 7100 i 5100 i mowicie zeby zadnych castroli a ni nic innego nie lac? a czy plyn do chlodnicy to taki sam jak do samochodow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 postanowilem zalac mu motula polsyntetyka 10w-40 i orginalny filtr oleju. czy napewno bedzie ok? pytam dla pewnosci bo to moj najnowszy motor po cbr900 z 96r.wiec wolalbym byc pewny. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 postanowilem zalac mu motula polsyntetyka 10w-40 i orginalny filtr oleju. czy napewno bedzie ok? pytam dla pewnosci bo to moj najnowszy motor po cbr900 z 96r.wiec wolalbym byc pewny. :icon_rolleyes: Najrozsądniejsze wyjście choć jestem ciekaw jak sprawuje się ten nowy syntetyk motula (7100).W założeniu miało być to coś pomiędzy 5100 a 300V ale cenowo plasuje się bliżej tego drugiego niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 redline a na czym ty latasz ? skoro nie mam zamiaru krecic go pod czerwone to chyba bvedzie ok ten motul nie?a zdrugiej strony chcialbym zalac mu to co dla niego najlepsze bez wzgledu na cene :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja latam na 300v od paru sezonów i nigdy nie miałem powodów do narzekań. Wielu stunterów i zawodników leje właśnie to. Castrol Power1 Racing też jest dobry i do tego tańszy. Nie ma jednak róży bez kolców, kumpel po zmianie z półsyntetyka na syntetyk zauważył minimalnie głośniejszą prace silnika. Jak nie zamierzasz tyrać sprzęta non stop do odcięcia to kup 5100 a reszte kasy przeznacz na coś bardziej pożytecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 ;) i tak zrobie bo reke mam spokojna :flesje: dzieki za odp. takiej oczekiwalem. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi