Skocz do zawartości

Opony zimowe - gdzie?

KLAUDIUSZ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, mam oponki 245/75/17 całoroczne, w związku z wypadami w góry chce kupić jakieś zimówki, najlepiej żeby nie kosztowały z 1000-ka ;) No ale nigdzie nie moge znaleść rozmiaru, nawet mniej więcej podobnego ;) Pomóżcie ;)

Sorki za :icon_twisted: , ale.... To ty nie słyszałeś że zima odwołana? Sniegu prawie już nima... Chyba że do austrii lecisz...

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Sorki za :crossy: , ale.... To ty nie słyszałeś że zima odwołana? Sniegu prawie już nima... Chyba że do austrii lecisz...

Mam to w planach i dlatego szukam ........................... chociaż ktoś mi powiedział żeby olać i łańcuchy brać ale nie moge znaleść pasujących na moje gumy :clap:

Mam problem, mam oponki 245/75/17 całoroczne, w związku z wypadami w góry chce kupić jakieś zimówki, najlepiej żeby nie kosztowały z 1000-ka :icon_mrgreen: No ale nigdzie nie moge znaleść rozmiaru, nawet mniej więcej podobnego :notworthy: Pomóżcie :)

www.://motoricus.pl

Dziwny rozmiar, znaczy, dziwnie wysoki profil jak na ten rozmiar. Na jaki samochód ?

245/65/17 dostaniesz bez problemu.

Edytowane przez Zbycho

www.://motoricus.pl

Dziwny rozmiar, znaczy, dziwnie wysoki profil jak na ten rozmiar. Na jaki samochód ?

245/65/17 dostaniesz bez problemu.

Dzięki Zbyszek, sprawdze, kurde może cos pokombinowalem, fure odbieram w Piątek więc sprawdze. Chodzi o Grand Cherokee.

Chodzi o Grand Cherokee.

Poczekaj z zakupami aż odbierzesz brykę, może się okazać że jest np. na 16" i co wtedy zrobisz z 17" ???

Ja do Navary wsadziłem Nokiany 245/65/17 WR. Jako że zimy u mnie praktycznie nie było nie dało ich się dobrze przetestować.

Zalety; są tanie, dobra marka. Cena 630zł brutto w sklepie motoricus.pl z dostawą za sztukę.

Wady; na mokrym i lodzie ... takie sobie. Podobno najlepiej sprawują na śniegu. Podobno.

Tańsze są Cooper'y, niewiele i nie jestem do końca pewien czy są WR lub *, czy są tylko wielosezonowe.

Na Cooper'ach jeździ ( chyba ) Ryży i może coś więcej powiedzieć.

• 1 rok później...