adriandlugi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ostatnio zmieniałem cewkę w moim silniku w Ogarze 205, po padła to znaczy jak się nagrzała to przerywała, a teraz mam taki problem że gdy silnik jest zimny to nie ma siły...nie wiem ale moze to wina tego że źle ustawiłem powtórnie zapłon...co wy o tym sądzicie?? Bo gdy silnik pochodzi koło 5 min już jest wszystko ok. Czym bardziej rozgrzany tym ma więce mocy, a gdy nie jest silnik rozgrzany to na obroty nawet nie chce wchodzi tylko sie dusi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 yy to akurat jest normalne. Każdy silnik spalinowy musi mieć czas na nagrzanie (elementy pracujące tj. tłok, pierścienie, tulejki, łożyska muszą się odpowiednio dopasować poprzez zagrzanie i ,,spuchnięcie"). Oczywiście do pewnego stopnia. Polecam jakąś lekturę na okres ferii związaną z mechaniką i nie tylko, sporo można się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriandlugi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 yy to akurat jest normalne. Każdy silnik spalinowy musi mieć czas na nagrzanie (elementy pracujące tj. tłok, pierścienie, tulejki, łożyska muszą się odpowiednio dopasować poprzez zagrzanie i ,,spuchnięcie"). Oczywiście do pewnego stopnia. Polecam jakąś lekturę na okres ferii związaną z mechaniką i nie tylko, sporo można się dowiedzieć Nie to na pewno nie jest to o czym mówisz... Bo gdy ten silnik jest nie rozgrzany to wcale nie wchodzi na obroty i to jeszcze gaśnie...trzeba popchac kilkanaście metrów żeby odpalił za drugim razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 przyspiesz mu zapłon troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriandlugi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 przyśpiesza się w prawo tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 http://www.motorower.skutery-motocykle.pl/zaplon.html Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ogólnie zasada jest taka,że zapłon przyspiesza się w kierunku przeciwnym do kierunku obrotu wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi