skowronekk Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 :) Kupilam samochod w pazdzierniku tamtego roku,przed zmiana przepisow. Jak sie okazalo teraz nie moge go rejestrowac na wymeldunku i brifie.Co teraz zrobic,skoro nie moge zarejestrowac tego pojazdu po zmianie przepisow,prosze o jakies wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 tylko chyba pozostaje wykupić tablie wyjazdowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam! Lekko zmartwiłem się czytając ten temat, ponieważ też kupiłem moto w zeszłym roku we wrześniu i jeszcze go nie rejestrowałem. Nie wiecie może jak to jest w przypadku motocykli? :banghead: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Lekko zmartwiłem się czytając ten temat, ponieważ też kupiłem moto w zeszłym roku we wrześniu i jeszcze go nie rejestrowałem. Nie wiecie może jak to jest w przypadku motocykli? :banghead: tak samo. na twoim miejscu bardziej bym się zmartwił, niż lekkocóż, potwierdza się stara zasada iż nieznajomość prawa szkodziBTW było o tym trąbione na forum, kiedy już na nim byłeś. trzeba było wtedy myśleć...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) tylko chyba pozostaje wykupić tablie wyjazdowe Kuba tak jak Ci pisalem tablice mozesz kazda jedna buda ktora je tloczy z cchecia i bez oporu Ci je zrobi, tak samo jak kazda firma ubezpieczeniowa bardzo chetnie sprzeda Ci ubezpieczenie. Abys jednak dostal ten upragniony dokument ( Ausfuhrzulassung czy jak to sie zwie ) musisz przedstawic w urzedzie pojazd i dopiero na tej podstawie po sprawdzeniu nr. pojazdu zostana Ci wydany dokumenty. :banghead: Edytowane 20 Stycznia 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 No dobra, a ile takie wykupienie tablic może mnie kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 ks-rider wiem już o tym napisałem ze wykupić tablice wywozowe ale oczywiście trzeba samochód przewieźć za granicę. zgadzam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronekk Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 [/b]witam orientujesz sie moze jak to jest z tymi dokumentami ktore sa wymagane po zmianie przepisow? ja mam duzy brif i wymeldunek i mam pytanie czy na podstawie tych dokumentow jesli pojedzie sie do niemiec wydadza te dokumenty potrzebne do rejestracji pojazdu tutaj czy beda robic jakies problemy? i chyba nie trzeba tam ciagnac samochodu zeby go obejrzeli prosze odpisz!! [dzieki za wskazowki ale mam pytanko, w tym duzym brifie jaki mam nie ma obcietego rogu i na wymeldowaniu tez, wiec w takim razie chyba nie bedzie mi potrzebny przeglad zeby zalatwic te papiery od nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 [/b]witam orientujesz sie moze jak to jest z tymi dokumentami ktore sa wymagane po zmianie przepisow? ja mam duzy brif i wymeldunek i mam pytanie czy na podstawie tych dokumentow jesli pojedzie sie do niemiec wydadza te dokumenty potrzebne do rejestracji pojazdu tutaj czy beda robic jakies problemy? i chyba nie trzeba tam ciagnac samochodu zeby go obejrzeli prosze odpisz!! [dzieki za wskazowki ale mam pytanko, w tym duzym brifie jaki mam nie ma obcietego rogu i na wymeldowaniu tez, wiec w takim razie chyba nie bedzie mi potrzebny przeglad zeby zalatwic te papiery od nich? jezeli pojazd posiada jeszcze HU i AU i masz odpowiednie dokumenty ( w przypadku HU wpis w dowod rej. lub kartka formatu A4 ) jezeli wiec masz F.brief / Z.B. Teol IIHU ( wane jeszcze czasowo )AU ( wane jeszcze czasowo ) to nic je stoi na przeszkodzie zarejestrowac pojazd na niem. numery i poddac procedurze wywozowej ( numery z czerwonym paskiem + ubezpieczenie i dolumenty ) :) Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronekk Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 w urzedzie komunikacji powiedzieli ze musze przywiesc z niemiec 2 czesci dowodu rejestracyjnego,bo mam tylko duzy brif i wymeldunek i na podstawie tych dokumentow nie zarejestruja mi samochodu!wie ktos moze czy te papiery bez problemu wydaja:?jedno dla mnei jest nie zrozumiale w tym wszystkim,a mianowicie ze ja mam duzy brif czyli jedna czesc tego dowodu ,druga czesc maly brif zostal zgubiony!a oni zzadaja ode mnie zeby im przywiesc 2 czesci dowodu rejestracyjnego!a przeciez jeden mam,a dugiego wogole w niemczech nie maja bo zginal.w artykulach pisza ze na podstawie jedenj czesci dowodu rejestracyjnego powinni zarejestrowac samochod,moga zadac tylko potwierdzenia z niemiec ze auto bylo tam zarejestrowane!ale w komunikacji mi o tym nie mowili:/tak jakby sami nei wiedzieli ze na podstawie 1 czesci mozna rejestrowac,a przeciez rzecznik ministerstwa infrastruktury tak powiezial!co powinnam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 jest możliwośc że piszesz podanie że 2 cz, została zgubbiona i dołączasz to do odkumentacji przy rejestrowaniu i oni wysyłają zapytanie do niemieckiego urzędu czy jakoś tak czy ten samlchód był tam rejestowany. taka teoria a praktyka? nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camaro210 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 witam z rejestracja motocykli nic sie nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronekk Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 kurcze wlasnie tak jest w polsce nic nei wiadomo:/ a zna ktos moze kogos kto tez nie mogl zarejjestrowac auta po zmianie przepisow i mu sie to udalo, i jaka droga?czy np.pjechal po dokumenty jakies do niemiec czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 kurcze wlasnie tak jest w polsce nic nei wiadomo:/ (...) [OT]kurcze, właśnie tak jest w polsce: zmieniają przepisy, trąbią o tym na lewo i prawo, wszyscy niby wszystko wiedzą, a i tak zawsze trafi się ktoś nieuświadomiony, albo przekonany że zmiany zmianami, a i tak się musi udać przepchnąć na lewo... :icon_rolleyes: na twoim miejscu dawno złapałbym za telefon i porozmawiał z kierownikiem wydziału czy referatu w swoim starostwie. przynajmniej wiadomości będą pewne i z pierwszej rękijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronekk Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 podobno mozna bez problemu zalatwic kopie obu czesci dowodow rejestracyjnych z niemiec,tak powiedzieli w starostwie! podobno ci ktorzy po nie pojechali zalatwili sprawe! ja jade za tydzien i mam nadzieje ze bedzie ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi