KLAUDIUSZ Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Z tego co sie orientuje to rama sie nie różni więc możesz kupować :icon_eek: Gumbej chyba kupił dedykowane do jakiegos rocznika i spokojnie pasuja do jego choc jest inny :biggrin: p.s. Najwyżej opchniesz na Allegro :biggrin: Może poszukaj jakis gratów do mojego, bo ja Niemieckiego nie znam i tak jakos mi trudno, interesuje mnie stelaż pod kufry, szyba turystyczna, gmole :bigrazz: Danke Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Słuchajcie, jest sprawa... Jak bardzo różnią sie od siebie ramy '95-'00, a '01-... Bandit'ów 600, bo mam do kupienia faaaaaajne gmole i kolo ma je od swojego modelu 2001 :lapad: Nie wiem co robić, bo sprzedawca jest z Niemiec i zabawa w sprawdzanie i pozniejsze odsylanie jest troszeczke za droga. Oto foto tych gmolków, bardzo podoba mi się ich fason --> http://i17.ebayimg.com/06/i/000/9d/f7/69a8_1.JPG Pozdro! :P no ładne ładne, ale trochę inne niż moje. Na zdjęciu słabo widać czy płaskowniki są na stałe czy tak jak w moich skręcane od spodu. Ze skręcanymi dasz sobie radę mają dużą tolerancje, ale jeśli są na stałe może być kłopot. Pewnie do rozwiązania grzanie młotkowanie dociskanie itp. :) ale chyba nie o to chodzi. Ja też pytałem o rozstaw otworów w ramie a rocznik, ale bez echa. hmm trochę dużo zachodu na szczęscie jak pisze Klaudiusz w razie draki jest allegro. Jak chcesz zobacz moje foto parę postów wstecz, ja kupiłem w Larsonie i dedykowane do mojego rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImperatoR Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Może poszukaj jakis gratów do mojego, bo ja Niemieckiego nie znam i tak jakos mi trudno, interesuje mnie stelaż pod kufry, szyba turystyczna, gmole :) Danke Nie ma problemu, najlepiej jednak bedzie jak wejdziesz na www.ebay.de i zaczniesz poszukiwania na wlasna reke (w wyszukiwarce wpisujac "Bandit") i jesli na cos wpadniesz, to ja z checia poszprecham z klientem w sprawach dotyczacych szczegółów. Oto dodatkowe foto tych gmoli, ale tu chyba niewiele z nich widać :/ Cóż, ostatecznie zrobię jak mówicie, czyli spyle je na allegro i tyla. Może klaudiusz weźmie w razie "W" :lapad: :D http://i14.ebayimg.com/04/i/000/9d/f7/68d5_1.JPG http://i13.ebayimg.com/07/i/000/9d/f7/6a30_1.JPG :P Edytowane 10 Maja 2007 przez ImperatoR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 http://allegro.pl/item193450548_gmole_soli...bandit_600.html takie gmole bede zakładał do swojego B6/96, jak będa gotowe to podeśle fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Nie ma problemu, najlepiej jednak bedzie jak wejdziesz na www.ebay.de i zaczniesz poszukiwania na wlasna reke (w wyszukiwarce wpisujac "Bandit") i jesli na cos wpadniesz, to ja z checia poszprecham z klientem w sprawach dotyczacych szczegółów. Ok, poszperam i jakby co to odezwe sie. Dzięki :notworthy: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 ak bardzo różnią sie od siebie ramy '95-'00, a '01-... Bandit'ów 600, bo mam do kupienia faaaaaajne gmole i kolo ma je od swojego modelu 2001 smile.gif Nie wiem co robić, bo sprzedawca jest z Niemiec i zabawa w sprawdzanie i pozniejsze odsylanie jest troszeczke za droga.Różnią sie ,różnią....kupując rózne dooperele do Banditów ta granica rocznikowa jest zawsze podkreślana.Przekonstruowanie ramy ma wpływ też i na gmole.Nawet jeżeli różnica ma być w rozstawie śrub czy średnicy same ramy.Poszukaj coś coś do Twojego rocznika i sprawa z bańki.Jestem jakoś przeciwnikiem wszelkiego rodzaju wydumek i samoróbek ( z całym szacunkiem dla ich twórców rzemieślników).Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Nie ma problemu, najlepiej jednak bedzie jak wejdziesz na www.ebay.de i zaczniesz poszukiwania na wlasna reke (w wyszukiwarce wpisujac "Bandit") i jesli na cos wpadniesz, to ja z checia poszprecham z klientem w sprawach dotyczacych szczegółów. Oto dodatkowe foto tych gmoli, ale tu chyba niewiele z nich widać :/ Cóż, ostatecznie zrobię jak mówicie, czyli spyle je na allegro i tyla. Może klaudiusz weźmie w razie "W" :buttrock: :buttrock: http://i14.ebayimg.com/04/i/000/9d/f7/68d5_1.JPG http://i13.ebayimg.com/07/i/000/9d/f7/6a30_1.JPG :buttrock: na drugim zdjęciu widać wyraźnie, że płaskowniki do montażu są spawane na stałe oj chyba bedzie problem z montażem jeśli nie trafisz w odpowiedni rocznik :buttrock: Dokładnie tak jak mówi rebel. http://allegro.pl/item193450548_gmole_soli...bandit_600.htmltakie gmole bede zakładał do swojego B6/96, jak będa gotowe to podeśle fotki ładne ładne i wyraznie zaznaczony rocznik motonga :buttrock: jak zmontujesz zapodawaj relacje bo temat wraca jak bumerang i zawsze jest dużo niejasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Do ceny gmoli o których pisał Voti dodajemy niecałe 100 PLNów i kupujemy oryginalne gmole Suzuki u dilera wspomnianej marki ;).....nadal jestem przeciwnikiem wydumanych (w tym przypadku skopiowanych) konstrukcji.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Mam juz gmole i cały zestaw do montażu i instrukcje obsługi. Jak tylko zdrowko pozwoli to smigam do mojej suczki i to założe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolol Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ustawienie zawieszenia. Hejka Banditowcy. Szukam porady w kwestii twardości zawieszenia. Chciałbym wybadać na jakich ustawieniach jeździcie w swoich moto i ewentualnie jakie macie doświadczenia z tym tematem. Ja osobiście jeżdżę głównie na "fabrycznych" - czyli dobicie na 4 i odbicie na 2. Zastanawiam się nad optymalnym ustawieniem dla mojej wagi - ważę 88 kg, a w pełnym ekwipunku i z małym kuferkiem z tyłu wyjdzie pewnie tego ze 100. Z tego co wiem fabryczne ustawienia są określone dla wagi ok 75 kg. Pewnie za parę dni sobie ustawię na 5 i na 2 i wybadam różnicę sam, ale każda wskazówka od was będzie pomocna :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja śmigam na Fabrycznym ustawieniu i chyba coś musze pokombinować. Tylko nie wiem co daje takie ustawienie, sztywnieje zawieszenie czy jak!??! :banghead: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolol Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja śmigam na Fabrycznym ustawieniu i chyba coś musze pokombinować. Tylko nie wiem co daje takie ustawienie, sztywnieje zawieszenie czy jak!??! :cool: no jasne że sztywnieje .... tak mówią w książkach .... to chyba wiedzą :banghead: Są tacy co to jeszcze kombinuja w przednim widelcem (zmieniają olej i takie tam...), ale ja nie czuję się na siłach w to bawić. A zapomniałem dodać, że mój Bandit to 600S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANGLIK Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja jednak panowie myślę, że nie ma co sie obawiać o uchwyty do gmoli , ponieważ zmiany konstrukcyjne dotyczyły jedynie elementów ramy które dały się zmodyfikować do zmodyfikowanych elementów, jak zbiornik, wahacz, boczki i inne. Jednak sinik na 100% pozostał ten sam a co za ty idzie i punkty podparcia. Wszystkie trzy punkty ewentualnego mocowania gmoli pozostały niezmienione i gwarantuje wam, że wszystko będzie grać, jakikolwiek by to model nie był. Mało tego, będą pasować najprawdopodobniej tak samo do 1200 jak i 600 a nawet do GSXR-ów 1100 czy 750 na aluminiowych ramach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImperatoR Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 THNX Anglik, uspokoiles mnie :icon_rolleyes: - mam jeszcze pytanko gratisowe: a mianowicie nie widze zeby byly z ta aukcja dostepne jakies sruby do tych gmoli, czy to oznacza, ze mozna wykorzystac te ktore juz sa, czy beda za krotkie i trzeba dokupic dluzsze szpilki? Jesli pytanie wydaje sie Wam byc zbyt tendencyjne to: "tak wysoki sadzie, jestem winny, prosze o najmniejszy wymiar kary z mozliwych" :smile: Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redeye Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 właśnie!!!co ze śrubami???też rozglądam sie za gmolami i nigdzie w ofercie nie ma śrub w kompleciepytanie faktycznie, może banalne, ale cholera.....żeby wiedzieć trzeba pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi