Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co sie orientuje to rama sie nie różni więc możesz kupować :icon_eek:

Gumbej chyba kupił dedykowane do jakiegos rocznika i spokojnie pasuja do jego choc jest inny :biggrin:

p.s. Najwyżej opchniesz na Allegro :biggrin: Może poszukaj jakis gratów do mojego, bo ja Niemieckiego nie znam i tak jakos mi trudno, interesuje mnie stelaż pod kufry, szyba turystyczna, gmole :bigrazz: Danke

Słuchajcie, jest sprawa...

Jak bardzo różnią sie od siebie ramy '95-'00, a '01-... Bandit'ów 600, bo mam do kupienia faaaaaajne gmole i kolo ma je od swojego modelu 2001 :lapad: Nie wiem co robić, bo sprzedawca jest z Niemiec i zabawa w sprawdzanie i pozniejsze odsylanie jest troszeczke za droga.

Oto foto tych gmolków, bardzo podoba mi się ich fason --> http://i17.ebayimg.com/06/i/000/9d/f7/69a8_1.JPG

Pozdro! :P

no ładne ładne, ale trochę inne niż moje. Na zdjęciu słabo widać czy płaskowniki są na stałe czy tak jak w moich skręcane od spodu. Ze skręcanymi dasz sobie radę mają dużą tolerancje, ale jeśli są na stałe może być kłopot. Pewnie do rozwiązania grzanie młotkowanie dociskanie itp. :) ale chyba nie o to chodzi. Ja też pytałem o rozstaw otworów w ramie a rocznik, ale bez echa. hmm trochę dużo zachodu na szczęscie jak pisze Klaudiusz w razie draki jest allegro. Jak chcesz zobacz moje foto parę postów wstecz, ja kupiłem w Larsonie i dedykowane do mojego rocznika.

Może poszukaj jakis gratów do mojego, bo ja Niemieckiego nie znam i tak jakos mi trudno, interesuje mnie stelaż pod kufry, szyba turystyczna, gmole :) Danke

Nie ma problemu, najlepiej jednak bedzie jak wejdziesz na www.ebay.de i zaczniesz poszukiwania na wlasna reke (w wyszukiwarce wpisujac "Bandit") i jesli na cos wpadniesz, to ja z checia poszprecham z klientem w sprawach dotyczacych szczegółów.

Oto dodatkowe foto tych gmoli, ale tu chyba niewiele z nich widać :/ Cóż, ostatecznie zrobię jak mówicie, czyli spyle je na allegro i tyla. Może klaudiusz weźmie w razie "W" :lapad: :D

http://i14.ebayimg.com/04/i/000/9d/f7/68d5_1.JPG

http://i13.ebayimg.com/07/i/000/9d/f7/6a30_1.JPG

:P

Edytowane przez ImperatoR

Nie ma problemu, najlepiej jednak bedzie jak wejdziesz na www.ebay.de i zaczniesz poszukiwania na wlasna reke (w wyszukiwarce wpisujac "Bandit") i jesli na cos wpadniesz, to ja z checia poszprecham z klientem w sprawach dotyczacych szczegółów.

Ok, poszperam i jakby co to odezwe sie. Dzięki :notworthy:

ak bardzo różnią sie od siebie ramy '95-'00, a '01-... Bandit'ów 600, bo mam do kupienia faaaaaajne gmole i kolo ma je od swojego modelu 2001 smile.gif Nie wiem co robić, bo sprzedawca jest z Niemiec i zabawa w sprawdzanie i pozniejsze odsylanie jest troszeczke za droga.

Różnią sie ,różnią....kupując rózne dooperele do Banditów ta granica rocznikowa jest zawsze podkreślana.Przekonstruowanie ramy ma wpływ też i na gmole.Nawet jeżeli różnica ma być w rozstawie śrub czy średnicy same ramy.Poszukaj coś coś do Twojego rocznika i sprawa z bańki.

Jestem jakoś przeciwnikiem wszelkiego rodzaju wydumek i samoróbek ( z całym szacunkiem dla ich twórców rzemieślników).

Pozdrowionka

Oto dodatkowe foto tych gmoli, ale tu chyba niewiele z nich widać :/ Cóż, ostatecznie zrobię jak mówicie, czyli spyle je na allegro i tyla. Może klaudiusz weźmie w razie "W" :buttrock: :buttrock:

http://i14.ebayimg.com/04/i/000/9d/f7/68d5_1.JPG

http://i13.ebayimg.com/07/i/000/9d/f7/6a30_1.JPG

:buttrock:

na drugim zdjęciu widać wyraźnie, że płaskowniki do montażu są spawane na stałe oj chyba bedzie problem z montażem jeśli nie trafisz w odpowiedni rocznik :buttrock:

Dokładnie tak jak mówi rebel.

http://allegro.pl/item193450548_gmole_soli...bandit_600.html

takie gmole bede zakładał do swojego B6/96, jak będa gotowe to podeśle fotki

ładne ładne i wyraznie zaznaczony rocznik motonga :buttrock:

jak zmontujesz zapodawaj relacje bo temat wraca jak bumerang i zawsze jest dużo niejasności

Ustawienie zawieszenia.

Hejka Banditowcy. Szukam porady w kwestii twardości zawieszenia. Chciałbym wybadać na jakich ustawieniach jeździcie w swoich moto i ewentualnie jakie macie doświadczenia z tym tematem. Ja osobiście jeżdżę głównie na "fabrycznych" - czyli dobicie na 4 i odbicie na 2. Zastanawiam się nad optymalnym ustawieniem dla mojej wagi - ważę 88 kg, a w pełnym ekwipunku i z małym kuferkiem z tyłu wyjdzie pewnie tego ze 100. Z tego co wiem fabryczne ustawienia są określone dla wagi ok 75 kg. Pewnie za parę dni sobie ustawię na 5 i na 2 i wybadam różnicę sam, ale każda wskazówka od was będzie pomocna :banghead: .

Ja śmigam na Fabrycznym ustawieniu i chyba coś musze pokombinować. Tylko nie wiem co daje takie ustawienie, sztywnieje zawieszenie czy jak!??! :cool:

no jasne że sztywnieje .... tak mówią w książkach .... to chyba wiedzą :banghead: Są tacy co to jeszcze kombinuja w przednim widelcem (zmieniają olej i takie tam...), ale ja nie czuję się na siłach w to bawić. A zapomniałem dodać, że mój Bandit to 600S.

Ja jednak panowie myślę, że nie ma co sie obawiać o uchwyty do gmoli , ponieważ zmiany konstrukcyjne dotyczyły jedynie elementów ramy które dały się zmodyfikować do zmodyfikowanych elementów, jak zbiornik, wahacz, boczki i inne. Jednak sinik na 100% pozostał ten sam a co za ty idzie i punkty podparcia. Wszystkie trzy punkty ewentualnego mocowania gmoli pozostały niezmienione i gwarantuje wam, że wszystko będzie grać, jakikolwiek by to model nie był.

Mało tego, będą pasować najprawdopodobniej tak samo do 1200 jak i 600 a nawet do GSXR-ów 1100 czy 750 na aluminiowych ramach...

THNX Anglik, uspokoiles mnie :icon_rolleyes: - mam jeszcze pytanko gratisowe: a mianowicie nie widze zeby byly z ta aukcja dostepne jakies sruby do tych gmoli, czy to oznacza, ze mozna wykorzystac te ktore juz sa, czy beda za krotkie i trzeba dokupic dluzsze szpilki? Jesli pytanie wydaje sie Wam byc zbyt tendencyjne to: "tak wysoki sadzie, jestem winny, prosze o najmniejszy wymiar kary z mozliwych" :smile:

Pozdro!