Reaper Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Tak jak w temacie wie może ktoś jak spuścić (cały płyn) chłodzący bo chciałbym wymienić bo kupiłem nowy.i od razu jak wymienić płyn hamulcowy w przodzie i w tyle . Chodzi mi na co zwrócić uwagę i kolejność wykonywani czynności . Chodzi o Z750 . z wymianą olejem sobie poradziłem bez problemów i teraz chciałbym kilka rad co do płynu hamulcowego i chłodzącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Plyn chlodniczy zawsze spuszczalem odpinajac pzrewod w najnizszym miejscu ukladu. A hamulcowy wysysalem strzykawka, zalewalem nowy i przepompowywalem az do odpowietrznika przy zacisku doszedl nowy plyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Co do płynu to ja mam sróbke w najniższym punkcie układu, która pozwala usunać go prawie w całości, prawie bo ze zbiorniczka wyrównawczego usuwam dużą strzykawką z przewodem, jak znajdziesz śróbkę to odkręć ją, a następnie korek chłodnicy dopiero wtedy płyn zacznie leciec do podstawionego wcześniej zbiornika. Co do oleju mam nadzieje odpaliłeś moto przed wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja w kawie mam śrubkę od spustu przy pompie wody. Tam jest najniższy punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niecne Zielone Oczy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Wlewając płyn nie mozesz zapomnieć o odpowietrzniku - znajduje sie on przy wlewie, pod zbiornikiem. Ps. Pisał Pawel :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Co do oleju mam nadzieje odpaliłeś moto przed wymianą. nie no 30 minut go grzałem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Co do plynu hamulcowego jest jeden bardzo dobry sposob- wystarczy po prostu ciagle dolewać nowego płynu zeby w zbiorniczku nie zrobiła sie susza i pompować klamką (oczywiscie wczesniej nakładasz wężyk na srubke do odpowietrzania i lekko ją odkręcasz). Jak sie tak przepompuje z 200 ml plynu to mamy pewnosc ze w układzie jest juz tylko nówka płyn, a to wszystko szybko i bez odpowietrzania. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi