Hun996 Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Moja Tenera 660 pali przy 90 po trasie 3.8 l/100 oj, kolego, sprawdz czy nie jest przeregulowana - to juz za mala ilosc - zawory i gniazda niemilosiernie dostaja przy ubogiej mieszance. Przy okazji - trza lac cos do bezolowiowego paliwa, bo suche jest i starsze single to odczuja. Ja profilaktycznie dodatek kupuje i leje. Nic nie jest przeregulowane- żaden mechanik nie miał dostępu do gaźnika- na szczęście. Singiel nie jest taki stary, rocznik 1997, jak najbardziej benzyna bezołowiowa. Co do oktanów - próbowałem też V99 ale nie odczułem różnicy, oczywiście oprócz większego ubytku w portfelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Już wypowiadałem się w tym temacie (DR600 - 3,8l - 5l) ale w ramach poprawki: Ostatnio wzbogaciłem nieco mieszankę (podnisłem iglicę) efekt: spory wzrost mocy (szczególnie w dolnym zakresie), słabsze zjawisko dziury w obrotach na nierozgrzanym silniku a spalanie wzrosło może o 0,2 L głównie w mieście (na trasie przy prędkości 100 - 110 km/h wyniosło ok. 4 litrów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi