Adam M. Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Co to znaczy miedzy zebatka a kolem ?Zebatka jest przykrecona do swojej podstawy, ktora wchodzi w piaste kola ii jest oddzielona od niej amortyzatorem gumowym skladajacym sie z kilkunastu kawalkow gumy o roznym wyprofilowaniu.Gdzie dokladnie masz luz ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Czolem! Kilkunastu? :) W TDM byly trzy... Jesli masz szpare miedzy podstawa zebatki a piasta kola, jak pisze Adam, to albo jakis artysta zgubil dystanse zakladane na os, albo nie dokrecil kola... Albo zle powkladal te gumy amortyzujace, choc to trzeba naprawde sie nakombinowac, zeby zalozyc je zle... Pozdrawiam Edytowane 20 Stycznia 2008 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaGuS Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) witam!! mam luz miedzy podstawka (do ktorej przykrecona jest zebatka) a piasta koła a te gumy mam wszystkie dobrze powkladanewyciagnolem te kolo i zawiozlem do mechanika i stwierdzil ze niby wszystko jest ok;/ i mnie nastraszyl ze to od skrzyni moze byc ...mam nadzieje ze nie;/ bo troche poplyne zapewne hyba najlepiej jak sie udam calym moto gdzies gdzie ktos to obejrzy fachowym okiem:D:D i powie ze to pierdola:D a co do tych gum to jak dobrze pamietam ytto jest ich 5 Edytowane 21 Stycznia 2008 przez WaGuS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Czolem! Luzu byc nie powinno. Juz nawet wkladajac recznie zebatke w te gumy prawidlowo ulozone w piascie, powinno wszystko spasowac bez dociskania, bez szpar. A gdyby juz powstaly, to przeciez dokrecenie kola powinno te szpare zniwelowac.Jak mozesz, zrob temu fotke i zarzuc tutaj. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi