Skocz do zawartości

Podróż do północnych Włoch przez Austrię (alpy) 16.06.2008

enZo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie o bardzo podobnej trasie myślałem więc jeśli tylko uda mi się doprowadzić skrzynie do porządku to jestem, prawdopodobnie bym dojechał dzień wcześniej bo ode mnie do rzeszowa jest już ładny kawałek. moja propozycja czy by do włoch nie wjechać od strony Cortiny d'Ampezzo, niby taka samozwańcza stolica dolomitów, ponąć są tam super okolice. póki co śledzę temat no i już odkładam finanse

Jak pisałem trasę można modyfikować, ale jakiś ostateczny kształt przed wyjazdem tzreba ustalić i się go trzymać, jest jeszce pół roku więc każda rada i propozycja jest do rozważenia, bliżej wyjazdu ustali się ostateczny kształt trasy :)

Witam także jestem zainteresowany a jakie prędkości planujecie na trasie ?

Prędkość jak to na trasie różna :P W zależności od wielkości grupy, ale myśle że na wyścigi nie będziemy jechać :) W Austrii dosyć srogie kary więc trzeba z uważnie i z rozwagą, w górach nie ma co tracić wspaniałych widoków a z drugiej strony frajdy z szybkiego pokonywania zakrętów.

Mysle że sie dogadamy w zależnoiści od sprzętów i umiejętności jeźdzców.

Pozdro

tak apropos to kuzyn był moto we włoszech dwa lata temu, w wolnej chwili podpytam go gdzie dokładniej, którędy i jak, a co ciekawsze to zamieszcze może wyjdzie coś ciekawego

odnośnie chętnych z północy kraju to można spróbować razem dostać się na południe kraju do reszty grupy, ja najprawdopodobniej wyjadę dzień wcześniej i przekimam gdzieś w okolicy krakowa, tak aby rano dołączyć do całej grupy w trasie

odnośnie chętnych z północy kraju to można spróbować razem dostać się na południe kraju do reszty grupy, ja najprawdopodobniej wyjadę dzień wcześniej i przekimam gdzieś w okolicy krakowa, tak aby rano dołączyć do całej grupy w trasie

Zgadam sie najlepiej było by grupa jechać i gdzieś razem sie zatrzymać na noc żeby dołączyć do reszty grupy z południa następnego dnia.

widze ze niektorzy serio o tym mysla i było by całkiem całkiem leciec na wiecej sprzetów.

Co do stykniecia sie to nie musiscie az leciec całkiem do nas do Rzeszowa bo my mozemy podbić w wasza strone i styknąc sie w kierunku na przejcie granicze.

pozdro

a ja wam tylko zazdroszcze :D nie dam rady pojechac bo nie wiadomo jak pojdzie z zaliczeniami, trzeba sie gdzies wybrac za granice do pracy na wakacje a poza tym nie bede mial na tyle $ a do moto rzeba bedzie dolozyc: kombi kask itd. niestety w jeden rok tego nie ogarne. bede z wami duchem :P

tzn chcesz powiedziec ze juz jesteś pewniak???Jak tak to juz lecimy na trzy śprzenty

pzdr

hola hola koledzy, zgłaszam mały błąd rachunkowy ponieważ ja też jadę, znalazłem już używaną skrzynię do swojej cebry a nawet jak nie zrobie skrzyni to nawet z taką da się jeździć, w zeszłym sezonie zrobiłem na takiej 6000km i przeżyła. urlop mnie nie boli bo mam firme więc uznajcie mnie za pewniaka

i stąd moja prośba co do osób z pólnocy ewentualnie centralnej polski abyśmy razem się łaczyli po drodze. jak już wspominałem chcem pojechać dzień wcześniej i przekimać koło krakowa i tam dołączyć a jak już słusznie kolega enzo zauważył kraków będzie dobrem punktem dla większości kraju

wstępnie planuję polecieć przez chojnice, świecie, okolice torunia, łódź i dalej na kraków ale rozważam też trasę przez poznań, to myślę do dogadania jak będzie łątwiej się spotkać w więcej osób

no ja też jestem chętny jadąc przez świecie zabrał bym sie z Tobą tylko urlop muszę wywalczyć a co do prędkości chodziło mi o to że mam teraz jeszcze dr 650 i nie wiem czy miał bym jechać ale chyba będę Fzr przygotowywać

Pozdrawiam

no ja też jestem chętny jadąc przez świecie zabrał bym sie z Tobą tylko urlop muszę wywalczyć a co do prędkości chodziło mi o to że mam teraz jeszcze dr 650 i nie wiem czy miał bym jechać ale chyba będę Fzr przygotowywać

Pozdrawiam

nie chcę mówić za ogół ani też kogoś urazić ale moim zdaniem suzi dr-ka to nie jest za dobry pomysł na ten wypad, więc polecam mocno przysiąść do fzr-y

co do traski to spoko jak polece tak jak planuje się zgramy, wszystko zależy jak będzie łatwiej stworzyć większą grupę, ale to jeszcze czas więc wyjdzie wszystko w praniu, od nas z koszalina będę jeszcze namawiał kumpla na tdm-ie i r1-dynce na wypad więc może trzy moto wyjadą, ale to tylko może, póki co na bank z koszałkowa jadę ja

co do prędkości przelotowych to jak jeźdzę sam to jeźdżę za szybko i to grubo, ale jak już z kimś to się hamuję i przynajmniej dla mnie dobrą prędkością w towarzystwie jest okolice 160 do 140, a napewno nie mniej jak 120, to po polsce bo wiadomo w austri trza będzie się pilnować, natomiast z tego co wiem to we włoszech poza autostradką luzik

i pytanie do enzo jako admina pomysłu i reszty jakie prędkości planujemy,przynajmniej z grubsza(chyba do 100 nie zejdziem na normalnej trasie bo to się nie da) bo widzę, że raczej z grubsza plastiki się tu piszą, co by nie mówić, że jest kilka kochanych cbr-ek

predkosci moze i takie jak pisałes , ale jak sie wbijemy w same alpy to tam nie ma co zap****lać. Mysle ze wszystko zalezy od drogi i sytuacja ,ale ja bym przyjmował 120-150 (+-).Zreszta nie bedziemy ustalac predkosci tylko jesli juz bedziemy jechac w grupie to trzeba poprostu sie jakoś dograć i pewnie równac do najwolnieszego.

Poza tym jestem zdania , ze droga to nie Tor i kazdego kogo nosi ułańska fantazja - to niech jej na ta wyprawe nie bierze. :icon_mrgreen:

pzdr