Arcer Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Magazyny motoryzacyjne! Dobry pomysł! Takie magazyny nawet nie muszą sypać groszem, wystarczy trochę dobrej woli i parę centymetrów kwadratowych na łamach swojego pisma. (...) Jeden, dwa artykuły i umiejętne przedstawienie tematu mogłoby przynieść pozytywny skutek i uświadomić innym użytkownikom naszą obecność na drogach.Jakiś czas temu kupowalem "Motor" (przez ok. rok) i w numerze 22/06 czytałem bardzo ciekawy artykuł o motocyklach. Był napisany w taki sposób, by zasugerować kierowcom, że to oni często ponoszą winę. Cytowane statystyki za 2005 rok mówią, że w wypadkach zginęło 128 motocyklistów, z czego 40 z winy samochodziarzy (przypuszczam, że to tylko te ewidentne przypadki, a ile było tych dyskusyjnych, jak z kierowcą Warszawy?). Najbardziej sugestywne były porównania: jedno to porównanie "przeciętnego" motocykla i "przeciętnego" samochodu - mianowicie Citroen C2 (1,6l, 125 KM) i... Hayabusa :-). Przedstawiono też dwie opinie: jedna od doświadczonego motocyklisty, który jeździ od paru sezonów, a druga jakiejś szarej myszki, która najwyraźniej tylko przy dziennikarzu mogła wykrzyczeć swoją nienawiść do motocyklistów (w chwili wydania numeru miała za sobą 2 lata za kółkiem). Tak więc kto ma trochę oleju w głowie, zrozumiał, jak się sprawy mają i nie jest to wszystko tak oczywiste, jak podają ta-fał-eny i inne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARAS... Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 bo od 2oo6 roku Polacy przyjechali do UK i zwiekszyła sie liczba wyadków.Ostatnio podawali, że Polacy to postrach dróg w JuKej. pzdrDobre chyba wszyscy na całym świecie powinni nas się bać ? Ale niestety temat nie jest taki błachy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Dobre chyba wszyscy na całym świecie powinni nas się bać ? Ale niestety temat nie jest taki błachy! Myślisz że to żart? Wczoraj czytałem w ogólno-jukejowej gazecie o tym. Policja bierze sie za polaków. Tu w UK polscy samochodziarze przejawiają swe pochodzenie i IQ worka na śmieci. Akcja zrobiła sie głośna po tym jak jakaś kobita straciła córkę w wypadku spowodowanym przez...pijanego polaczka. W statysytkach British Transport Police co 4 pijany kierowca to polak... PS. Nie od 2006 lecz od 2004 roku polacy są w UK. Tzn. zawsze byli ale w tej skali od 1 maja 2004. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 W statysytkach British Transport Police co 4 pijany kierowca to polak... Taaa....A niedługo pobiją statystyki z samej Polski...Statystyki to bardzo dobra sprawa, są to informacje bardzo elastyczne i można je elegancko naginać w każdą ze stron. W to co napisałeś (przekopiowałeś z gazety) akurat nie chce mi sie wierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi