k_u_b_a Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Małe sprostowanie, bo mój temat został dopisany do Transalpiny a chodzi mi o dwie trasy: Transfogaraską i Transalpinę tak jak bylo w tytule.Bez tytułu mój post może być mylnie interpretowany, moderator powinien to wziąć pod uwagę. Dzieki za podpowiedzi.Po nich będę się kierował na wschód Rumunii.Nie ma dla mnie problemu aby zrobić obydwie od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 https://goo.gl/maps/p3kx4 w takim razie polecam taki układ. DK7 trochę ruchliwa, ale widoki też przednie, prawie cały czas wzdłuż rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Obydwie trasy zrobiliśmy w ubiegłym roku w sierpniu... Transfogarasan zaczelismy od miejscowości Carta po noclegu w Sibiu.... fajny wjazd w góry od strony Carty.... i całą trasa piękna... póżniej po przejechaniu tej trasy na wieczór spokojnie z obiadem ,fotografowaniem i postojami dotarlismy do wjazdu na Transalpine na nocleg w miejscowosci RANCA.. super... tylko podjazd nocny do tej miejscowosci...trzeba ostrożnie, choć droga ,asfalt super ale zakrety i to co za nimi w razie "W" to ....lepiej nie myśleć. Większość Transalpiny to asfalt extra... choć są odcinki bez asfaltu ...ale do przejechania. Moim zdaniem Transalpina lepsza od Transfogaraskiej.... widoki,przestrzenie.... nie zapomniane wrażenia. Cały nasz wypad zajął 4 dni (4 noclegi ) i było super. Uwaga na POLICE w Rumunii bo się czają za krzaczorami.... my płaciliśmy...w przeliczeniu na złotówki 200 za wyprzedzanie na ciagłej na pięknej długiej prostej i za krzaczorami siedział mundurowy.... nie było gadania. Ogólnie polecam wjechać od północy Transfogaraską zjechać od południa Transalpiną w kierunku północnym na Węgry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi