Skocz do zawartości

REKLAMACJA chłodnicy

Lucass
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć chłopaki. Kupiłem jakiś czas temu chłodnice (perypetie tu opisywałem) do auta, ale nowa przyszła bez korka. Dałem nowy korek jak fabryka każe wiadomo parametry ciśnienie, wszystko sie zgadzało, ale zamiennik.

Niestety po miesiącu chłodnice rozdmuchało. Dałem używke i lata wszystko elegancko teraz (ponad miesiąc), płynu nie ubywa wiec o wygotowaniu uszczelki czy coś z tych rzeczy nie ma mowy absolutnie. I teraz jak to zareklamować, tzn musze wypisać sam jakieś kwity i jak poprosze ładnie jakiegoś mechanika to mi to podbije.

Chciałbym sie poradzić co dokładnie tam napisać żeby nie marudzili mi z gwarancją, paragon oczywiście mam. Wiem że musi być jakieś poświadczenie o tym że montowana była chłodnica w tym danym warsztacie, i może mogłoby być drugie jakieś, że chłodnica nie rozdmuchała sie z winy niesprawności układu chłodzenia. Żeby wszystko wyglądało profesjonalnie, żeby nie mogli powiedzieć "ale", wiecie jak to w polszczy jest każdy każdego chce w*****ć. Najlepiej jakby ktoś jakiś wzór podał.

Dziękuje za uwagę, pozdrawiam.

ja osobiście sie nie psotkałem z wymianą części polegajacą na tym że ja im bede coś udowadniał. jeśli część była wadliwa ide do sklepu wręczam panu sprzedawcy z uśmiechem na ustach wadliwą część i pytam kiedy będize nowa. sprzedawca powinien wypełnić formulaż usterki nie ty bo to on odbiera tą część. jeśli jest jakaś potrzeba potwierdzenia założenia chłodnicy poprostu poprość o fakturę zzłożenia chłodnicy, symbolicnzie np 20zł. i potem fakture na demontaż. do tego napisałbym (mechanik) oświadczenie ze podczas montażu chłodnicy układ chłodzenia był sprawny i posiadał wsyzstkie parametry w normie.