Skocz do zawartości

Popychacz sprzęgła-JAKI?

Zyjo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie zmieniłem skrzynie przy mojej Kaśce na skrzynie ze wstecznym.

Wymieniając skrzynie zauważyłem że mam pęknięty popychacz sprzęgła, ale zastanawiam się czy montując nową skrzynie popychacz nie powinien być trochę dłuższy.

Czy są różne długości popychaczy?Zmienialiście może skrzynie i znacie może ten problem?

P.s. Już się nawalczyłem z skracaniem wałka kardana, mam kurtką rame.

Witam.

Właśnie zmieniłem skrzynie przy mojej Kaśce na skrzynie ze wstecznym.

Wymieniając skrzynie zauważyłem że mam pęknięty popychacz sprzęgła, ale zastanawiam się czy montując nową skrzynie popychacz nie powinien być trochę dłuższy.

Czy są różne długości popychaczy?Zmienialiście może skrzynie i znacie może ten problem?

P.s. Już się nawalczyłem z skracaniem wałka kardana, mam kurtką rame.

Hm. Nawalczyłeś ze skrecaniem wałka kardana?^^ Kawał cięzkiej roboty. To cztery śruby?

Tak do dnieprowskiej skrzyni fabrycznie idzie dłuższy popychacz . Jak juz masz wszystko złozone bez popychacza to mozesz zacząć od tych właśnie czterech śrub ;]

Edytowane przez prince

Hm. Nawalczyłeś ze skrecaniem wałka kardana?^^ Kawał cięzkiej roboty. To cztery śruby?

Tak do dnieprowskiej skrzyni fabrycznie idzie dłuższy popychacz . Jak juz masz wszystko złozone bez popychacza to mozesz zacząć od tych właśnie czterech śrub ;]

"SKRACANIEM"- skróciłem sobie wałek kardana a nie skręciłem!!!No i akurat u mnie wałek jest na wielowypuście z obu stron.

A z popychaczem tak jak myślałem - dzięki za informacje, kupie sobie na moto bazarze w łodzi jak będą.

"SKRACANIEM"- skróciłem sobie wałek kardana a nie skręciłem!!!No i akurat u mnie wałek jest na wielowypuście z obu stron.

A z popychaczem tak jak myślałem - dzięki za informacje, kupie sobie na moto bazarze w łodzi jak będą.

To ja przepraszam ;}

W ramach kajania się podpowiem tak : nie zapomnij o pierścionkach dystansujacych wałek albo chociaż przyspawaj go do krzyzaka z tyłu bo zacznie od wyrwania ci kalamitki i to bedzie początek taraszenia. Druga sprawa jest trudniejsza bo chodzi o zakup popychacza. Odradzam te zapakowane zestawy bo to sciema . Najlepiej kup starej produkcji . Są też metody paryzanckie z kulką łożyska i często zdają lepiej egzamin niż fabryczne rozwiązanie .

Edytowane przez prince