pierwoszow Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) W związku ze zbliżającym się sezonem 2008 r.poddaję temat pod dyskusję.Były plany wyjazdu na Krym,do Pragi i jeszcze gdzieś?.Najwyższy czas coś zaplanować.Krym może lekko upaść ze względu na to że główny organizator Tomek Kulik chyba nie pojedzie bo wybiera się z grupą w maju na Litwę( Ja się zastanawiam) Krasnal zbiera chętnych na Majorkę. Co prawda korci mnie ten Krym ale sam nie pojadę.Czekam na propozycje , może razem coś wymyślimy. Edytowane 29 Grudnia 2007 przez pierwoszow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx-wulkan Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja na 99% w przyszłym roku jadę na Krym.Termin obojętny byle ciepło było.Przygotowania już powoli robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Ja na 99% w przyszłym roku jadę na Krym.Termin obojętny byle ciepło było.Przygotowania już powoli robie.W jakim terminie i na jak długo.Czy masz opracowany jakis plan? Edytowane 30 Grudnia 2007 przez pierwoszow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajslamar Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witam , jeśli chodzi o Krym to ja sie piszę wyjazd najbardziej odpowiada mi 2 połowa czerwca lub początek lipca ale to nie jest problem , z urlopem nie mam problemu , wyjazd całość myślę , że około 14 dni , jestem otwarty na rozmowę w tej kwestii także telefonicznie pod nr 602387326 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekj Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 w temacie Ukrainy i Krymu też chętnie się zabiorę. Pozostaje kwestia terminu, trasy i czasu trwania (czyli dość kluczowe wątki). J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajslamar Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 pozostaje więc przeprowadzić jakieś konkretne rozmowy : moja propozycja II połowa czerwca , jeste juz ciepło i ceny korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosin Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 W związku ze zbliżającym się sezonem 2008 r.poddaję temat pod dyskusję.Były plany wyjazdu na Krym,do Pragi i jeszcze gdzieś?.Najwyższy czas coś zaplanować.Krym może lekko upaść ze względu na to że główny organizator Tomek Kulik chyba nie pojedzie bo wybiera się z grupą w maju na Litwę( Ja się zastanawiam) Krasnal zbiera chętnych na Majorkę. Co prawda korci mnie ten Krym ale sam nie pojadę.Czekam na propozycje , może razem coś wymyślimy. Witam, temat Krymu dla nas to pieśń przyszłości, teraz skupiamy sie na sprawach realnych. Z Hamirem planujemy wypad do Pragi i nie tylko w terminie 21-25 maj 2008. (weekend z Bożym Ciałem) Jedyna dla nas szansa wyjazdu na pare dni razem, ponieważ razem pracujemy i jak jeden sie obcyndala to drugi ma przes...e. Poza tym połowice oświatowe wiec też mają luz. Wstępny plan: 21.05. po południu wyjazd na nocleg do Władymira. 22.05 wylot na Pragę i zwiedzanie " U Kalicha" Dalej do uzgodnienia, jest parę fajnych zamków na południe od Pragi, muzeum browarnictwa w Pilznie, rzut beretem muzeum motocykli. Temat otwarty, co na wpadnie do głowy skonfrontujemy u Właymira w lutym. Pozdro Kosin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Kosin Praga jest ciekawa ,ale Krym to Krym.Cieszę się że są chętni.Poczekamy jeszcze parę dni może jeszcze ktoś dobije i wtedy opierając się na doświadczenich innych opracujemy wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx-wulkan Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 W jakim terminie i na jak długo.Czy masz opracowany jakis plan? Wyjazd w sobotę powrót za tydzień w niedziele czyli 9 dni.Termin do ustalenia.Przekroczenie granicy w KrościenkuJazda wzdłuż granicy Mołdawskiej do Odessy.Z Odessy wiadomo KrymPowrót przez Odesse,Moldawie,Rumunie,Słowacje.W drodze powrotnej można tez zaliczyc geometryczny środek Europy w karpatach ukraińskichTylko nie wiem czy te 9 dni wystarczy.Co wy na to?Czekamy na inne propzycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajslamar Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) temat Krymu wygląda następująco : ode mnie tj. okolice Gorzowa na krym jest coś około 2100 plus jakieś 1000 na miejscu daje ponad 5000 km. liczę więc na jakieś 14 dni jak w mordę strzelił. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/56f911de549d89ab.html Ja piszę się konkretnie na 2 połowę czerwca lub początek lipca mam 14 dni czasu i jestem otwarty na propozycje a myślę , że nie ma co szukać wrażeń tylko zaczerpnąć informacji od osób , które już jechały na Krym i mają doświadczenie , jest tego sporo w sieci. Edytowane 30 Grudnia 2007 przez ajslamar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Wyjazd w sobotę powrót za tydzień w niedziele czyli 9 dni.Termin do ustalenia.Przekroczenie granicy w KrościenkuJazda wzdłuż granicy Mołdawskiej do Odessy.Z Odessy wiadomo KrymPowrót przez Odesse,Moldawie,Rumunie,Słowacje.W drodze powrotnej można tez zaliczyc geometryczny środek Europy w karpatach ukraińskichTylko nie wiem czy te 9 dni wystarczy.Co wy na to?Czekamy na inne propzycjeNo jest to ciekawe ale 9 dni to może być trochę mało.Podczas jazdy musi być czas na małe zwiedzanie,jakieś spanko a o wypiciu lokalnych trunków nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Melduję się w temacie Krym. Witam serdecznie Janka oraz resztę chętnych.Termin czerwcowy bardzo mi pasuje. Mam nadzieję, że dołączy też Marcysiek. Wstępnie rozmawiałem z Wojtasikiem w kwestji odłączenia się na Krymie i powrotu przez Gruzję, Turcję, Bułgarię, Rumunię, Węgry i Słowację ale to wypad na trzy tygodnie. Problemem jest komunikacja pomiędzy Sewastopolem a Gruzją a właściwie brak promów. Ruskie nie wpuszczają przez granicę lądową bo nieofcjalnie trwa tam wojna. Jedyny prom do Gruzji pływa z okolic Odessy czyli trzeba się wrócić. Jeżeli sytuacja goepolityczna się nie zmieni to Gruzja odpadnie. Pozostanie tylko Krym... :icon_biggrin: Z wyrazami szacunku :banghead: dla całego EKG śledzę post... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Melduję się w temacie Krym. Witam serdecznie Janka oraz resztę chętnych.Termin czerwcowy bardzo mi pasuje. Mam nadzieję, że dołączy też Marcysiek. Wstępnie rozmawiałem z Wojtasikiem w kwestji odłączenia się na Krymie i powrotu przez Gruzję, Turcję, Bułgarię, Rumunię, Węgry i Słowację ale to wypad na trzy tygodnie. Problemem jest komunikacja pomiędzy Sewastopolem a Gruzją a właściwie brak promów. Ruskie nie wpuszczają przez granicę lądową bo nieofcjalnie trwa tam wojna. Jedyny prom do Gruzji pływa z okolic Odessy czyli trzeba się wrócić. Jeżeli sytuacja goepolityczna się nie zmieni to Gruzja odpadnie. Pozostanie tylko Krym... :icon_mrgreen: Z wyrazami szacunku :icon_razz: dla całego EKG śledzę post...Pozdrawiam serdecznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx-wulkan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ma moze ktoś dokładna mape Ukrainy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcysiek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Janek temat Krymu jest na razie dla mnie otwarty. waham się miedzy wyprawa z Tomkiem a Krymem. Myśle, że przedskutujemy u Władimira w lutym.... pozdrawiam.A 9 dni to za krótko, musimy się przeciez nieco integrować z użyciem miejscowych napojów i trzeba nieco zwolnić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi