ar2r Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 zobacz tutaj : http://www.vroc.org/view_profile.php?user_...1d5e76717ed72be http://www.vroc.org/view_profile.php?user_...ab=4#photoalbum tez mialem wysuniete - mam 190 cm i gmol jakos sie miescil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 W moim Vulkanie można zrzucić biegi od razu tzn. np.z 4 na 1 - czy to normalne czy objaw psucia się skrzyni ? Czy można tak zrzucać biegi i nie szkodzić maszynie ?dzięki i pzdr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 jednym uderzeniem w wajche spada ci o 3 biegi w dół?? czy na jednym wysprzęgleniu 3 razy przesuwasz w dół?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Podczas wciśniętego sprzęgła (nawet stojąc np. na światłach) naciskając dźwignię można zrzucić do 1 -ale czuć biegi po kolei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 no to jest ok. nie masz co sie martwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 A czy jest to "zdrowe" dla moto? :) - czy lepiej zrzucać po kolei?pzdr :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 zatrzymujesz sie np na 3 - na swiatlach - wcisniete sprzeglo i szukasz luzu. niczemu to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zrzucając po kolei (z przegazówką :) ) masz okazję do hamowania silnikiem. A i luz łatwiej znaleźć zrzucając biegi po kolei.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Igor, dokładnie. Po hamowaniu silnikiem z przygazówką poznać wprawionego motonitę. Ja zawsze hamuje silnikiem w taki sposób, później tylko wystarczy po zatrzymaniu się pyknąć do góry wajchę zmiany biegów i już się ma luz.po co trzepać biegami na postoju. Chciałbym tu zauważyć przy okazji, że vn 800 ma takie zabezpieczonko, które nie pozwala przy nieruchomej skrzyni biegi (moto stoi), przerzucić się na inne położenie niż luz. Taki to patent kawasaki. Nie spotkałem czegoś takiego w dragu. Jest to baaaaaaaaaaaardzo pomocne. PSPrzy tym hamowaniu silnikiem, kiedy to nie używam hebli (przynajmniej na początku), naciskam leciutko nożny, co by dać znać sąsiadom z tyłu, że faktycznie hamuję :) Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Miałam dobrego instruktora, który pilnował przygazówek ,więc mam to "we krwi" i inaczej nie potrafię :flesje: Zdziwiło mnie tylko zachowanie skrzyni we V-nieps.Przypalam regularnie buty o wydechy- macie jakiś patent :wink: (podeszwy wkrótce mi zabraknie) :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Patent na przypalanki wdechu? Przesunąć podnóżki do przodka ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) ...Przypalam regularnie buty o wydechy- macie jakiś patent :) (podeszwy wkrótce mi zabraknie) :wink:Drewniaki :lalag: :) :icon_idea: :cool: .pzdr Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez Igor Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Drewniaki :icon_razz: :icon_twisted: :icon_idea: :biggrin: .pzdr No to doradzisz może z jakiego drewna ?:biggrin: dąb, jesion , sosna , klon... :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Raczej z liściastego - dąb, buk .... Iglaste jest miękkie i ma dużo zywicy. Pobrudziłabyś chromy ;) .pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Raczej z liściastego - dąb, buk .... Iglaste jest miękkie i ma dużo zywicy. Pobrudziłabyś chromy :icon_question: .pzdr Dzięki za info przynajmniej nie powtórzę "twojego błędu" przykro mi ,że pobrudziłeś chromy żywicą , mam nadzieję że dałeś radę je wyczyścić :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi