Salata123 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Witam :icon_mrgreen: Poszukuje informacji w jakiej 50` były montowane zaiski hamulcowe na tarczy ale sterowane linką. Marka itp obojetnie. Ma być użyte w innym celu niż skuter/motorower Tak jak w rowerowych hamulcach tarczowych. Mam nadzieje, że ktoś cos na ten temat będzie wiedział :icon_mrgreen: Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 zeby zadzialal hebel tarczowy tak jak nalezy, potrzebna jest duza sila, stad watpie zeby w ktoryms skuterku/motorowerku byl zastosowany taki patent... od wakacji rozebralem XXX takich sprzetow, glownie niespotykanych modeli gdzie na prawde nackane sa cuda na kiju, ale z takim patentem siejeszcze nie spotkalem... ciezko to widze... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Sach MadAss 50cc z pierwszego roku produkcji Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) minibike, miniścigacze itp. mają takie hamulce z przodu i z tyłu. To też pięćdziesiątki. Edytowane 23 Grudnia 2007 przez zloty46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 To już dobry trop! Dzięki za wszytkie odpowiedzi i czekam na jeszcze :) moze uda się znalesc cos bardziej dostepnego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Mój piaggio typhoon 125 ma pompkę hamulcową sterowaną linką.rocznik 1997 Podejrzewam że tak samo jest w 50, karoseria, rama i układ hamulcowy bodajże ten sam co w 125, a części do tego jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 zeby zadzialal hebel tarczowy tak jak nalezy, potrzebna jest duza sila, stad watpie zeby w ktoryms skuterku/motorowerku byl zastosowany taki patent... od wakacji rozebralem XXX takich sprzetow, glownie niespotykanych modeli gdzie na prawde nackane sa cuda na kiju, ale z takim patentem siejeszcze nie spotkalem... ciezko to widze...pzdr:) Widze, że za słabo przyglądałeś się Hondzie mojego brata. To rozwiązanie (a nie patent) było powszechnie stosowane w lekkich motocyklach z lat 80-tych, np: cb 50j, cb 125 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 GT a co Ty? skuterek? :) niezle :D Co to za honda? jaki to model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Widze, że za słabo przyglądałeś się Hondzie mojego brata. To rozwiązanie (a nie patent) było powszechnie stosowane w lekkich motocyklach z lat 80-tych, np: cb 50j, cb 125 itdAle racje trzeba przyznać, że hamuje to dobrze tylko przy niewielkiej prędkości. Albo ja mam coś zrypane w tej CB50J, albo jeździć na takiej CB125 jest strach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 GT a co Ty? skuterek? :) niezle :D Skuterek ale za to jaki :biggrin: Niestety na wiosnę idzie do żyda, bo wole jednak jeździć Transalpem :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi