Skocz do zawartości

Najszybsze seryjne motocykle świata

Rekomendowane odpowiedzi

To że w czasie testu ZZR-1400 "slizgała" się opona bylo wynikiem nowej nawierzchni na której był przeprowadzony test.

Nawierzchnia zawierała masę pyłu i zanieczyszczeń i nie była "nagumowana" w skutek normalnej eksploatacji drogi. Dlatego dochodziło do uślizgu.

http://img529.imageshack.us/my.php?image=z...certificax3.jpg

ZX-12R (2000r), seryjny motocykl poza; 1.) usuniete lusterka, 2.) kompletny uklad wydechowy Muzzys

Vmax = 199.115MPH = 320.5 km/h ;)

(oficjalnie zarejestrowane, wiec nie ma dyskusji czy mu sie opona slizgala czy tez nie, ile predkosciomierz klamal itp.)

domyślam się, że seryjne motocykle to takie nie tuningowane :bigrazz: ale mogę się mylić.

Co do uślizgów koła bądź jego braków proponuje poczytać artykuł na ścigaczu o biciu rekordu prędkości polski.

Po co wypisywać takie pierdoły o ślizganiu się opon, Dziawer powinien zastanowić sie co pisze zanim wyśle taki bełkot w eter.

Najmocniejsze japońskie moto od 2001 roku nie przekraczają 300km/h, to jest oczywiste czy tak ciężko to zrozumieć. Na 6 biegu odcięcie zapłonu jest ustawione wcześniej i to cala filozofia. I nie ważne co pokazuje licznik, 300 500 czy *** wie jeszcze co.

A mistrz Dziawer nie zrobił nic innego niż udowodnił ze ograniczenie działa! I to jak sie okazuje wyjątkowo dobrze. Co wy myślicie ze opona ślizgała się 30km/h? I jak by sie nie ślizgała to by pojechał 330km/h? Gówno prawda, nic sie nie ślizgało i ogranicznik działa tak jak powinien. Proste. Wystarczyło tylko ruszyć głową i kupić TRE (który do ZZR1400 można spokojnie kupić w Polsce) :icon_question: I wtedy bić rekord polski. A swoja droga w Polsce jest co najmniej kilku gości którzy jechali szybciej i którzy wiedza jak to wszystko działa, w przeciwieństwie do niektórych autorytetów motocyklowych.

Jedynie Fat i Angel pokazali że orientują się w tym temacie, więc zanim kolejna osoba zacznie atakować niech lepiej trochę ochłonie.

Edytowane przez Kris_big

Powiedział 13 latek do motocyklowego mechanika z kilkunastoletnim stażem

Jak już ktoś tu stwierdził, za krótko tu jesteście żeby wiedzieć kim jest osoba o ktorej piszecie

Proponuje się trzymać regulaminu i chyba wyraźnie jest napisane że za wykrycie oszustwa w podawaniu wieku BAN

Bana to on już dostał , pod wczesniejszym loginem - pozdro gixer.

Napewno w tym wieku to już nie jedną Hajabuse dojeżdzał na maksa

Nie pamietam już dobrze ale jeszcze mam jego filmik na GSXR1000 K2 , a z tego co pamietam pracuje w salonie Suzuki bądz jest właścicielem, wiec myśle że akurat z dostaniem Hayki w rączki problemu nie miał.

I mądra rada dla "świerzynek" najpierw dobrze przemyśl co masz napisać, przeczytaj fachową literature, wejdz na fora osób które sie tym zajmują od podszewki i nie pisz k**wa pierdół bo ktoś to przeczyta i taki bełkot przekaże dalej. A to forum nie po to jest żeby bajki tworzyć.

Mój kolega ma CBR 954rr, która jest zdjęta z toru, tzn. poprzedni własciciel brał nia udział w jakichs gonitwach.

Na wyscigach na przyspieszenie odstawia seryjne 954, r1 07' i 04' podobnie jak na probie co jest szybsze. Kiedys wyciągneliśmy ja na A4 żeby sprawdzic ile moze na maxa na prostej wycisnąc. Licznik pokazał 299 i obroty jeszcze ciutke posżły do góry. Zastanawialiśmy sie co jets dłubnięte w tym silniku, ale nic nie znaleźlismy. Komputer wyglda na fabryczny, wałki rozrządu nie wiem, bo nie było porowania do oryginału.Jedyna widoczna modyfikacja to kompletny markowy układ wydechowy z tytanowymi kolektorami i karbonową puszką, oraz odpiety zawór EXUP, ustawiony w pozycji otwarty.W wiązce elektrycznej są jakieś kostki wolne, i wygląda to tak, jak by coś jeszcze było odpięte z tego motora, ale to tylko moje przypuszczenia.

Tak w sumie przy okazji zesmy to ogladali przy rozbiórce silnika, bo padła skrzynia i trzeba było ja wymienić.I tak do tej pory nie ma mocnego na te moto, a dalej nie wiadomo nam co z nim dokłądnie było robione :icon_twisted:

Edytowane przez Arni GS

• 1 miesiąc temu...