meknam Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam Mam problem z moją RGV !! A mianowicie odpalam motor na ssaniu pochodzi chwilę około 5 minut wyłączam chce dodać gazu a on gaśnie. Jeżeli spowrotem włącze ssanie motro chodzi na wolnych obrotach ale jak dodam gwałtownie gazu to desz sie dusi i gaśnie. Podsumowując nie chce chodzić na wolnych obrotach bez ssania a na ssamiu przy gwałtownym dodaniu gazy gaśnie co to może być??? Sprawdzałem elektryke i świce wszystko ok więc stawiam na gażniki bo tylko tam coś może być nie tak. Dziwi mnie tylko że na ssaniu chodzi dobrze w miare a jak sie wyłączy to wogule kaplica!!!! BARDZO PROSZE O POMOC !!!! Dodaje zdjęcie gażników na zdjęćiu zaznaczyłem co rozkęcałem i przedmuchiwałem !!! Pomużcie co moge jeszcze sprawdzić wi wyregulować w gazniku ?????? http://img108.imageshack.us/my.php?image=g...opiscayytl0.jpg http://img519.imageshack.us/my.php?image=ganikzaworkiky3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ustaw śrubę składu mieszanki Nr"7" zgodnie z Manualem a w obu gaźnikach sprawdź dysze Nr"14" czy nie są zatkane. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meknam Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Śruby które znajdują sie w gaznikku czuli nr 15 i 7 obecnie są wkręcone na maxa do końca czy to dobrze ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 A słyszałeś kiedyś o Manual Book do tego motocykla? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meknam Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Ściągnełem Książke serwisową do Suzuki RGV 250 to jest ksiżka MANUAL BOOK tak???? Znalazłęm opis jak ustawić tą srubke nr 7 . Jest napisane tak " 2 turns back" czyli 2 obroty do tyłu , czyli co mam wkręcic do końca a później 2 obroty wykręcajace dobrze rozumiem ????? Bardzo prosze o porade . Edytowane 16 Grudnia 2007 przez meknam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 tak, masz wkręcić do końca (ale nie na silę), a potem wykręcic 2 pełne obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meknam Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czyli śrube numer 7 do końca i 2 obroty w drógą strone to już wiem dzikięki wam a co z śrubą numer 5 bo ja też ruszałęm i ona jest wkręcona do końca tak mam być bo w manualu nic nie jest o niej napisane i dlatego sie pytam ?? Jeszce jedno powiem wczoraj opuściłęm iglice o jeden rowek w do góry to na wolnych już chodzi łądnie ale dalej sie dusi sprubuje dzisiaj albo w poniedziałek z tą srubą numer 7 napisze co i jak . WIEEEEELKIE DZIĘKI WAM ZA POMOC :icon_mrgreen: :icon_razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi