Skocz do zawartości

Vulcan, Virago, Intruder czy Shadow ?

don
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No to Jeszua załatwiłeś skymaker na dłuższy czas :biggrin:

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

No załatwiony jestem na amen :biggrin:

W najbliższy poniedziałek przpasuję Intrudera 800 ale jak czytałem wcześniej może być mały zależy mi na podróżowaniu z żoną no i pewnie jakies sakiewki dojdą po bokach no ale zobaczymy.

Vulcan ma swój osobliwy urok.

Dzięki za odpowiedzi

Witam :flesje:

No cóż wzięło mnie na dobre do późnej nocy odrabiałem pracę domową, czytałem info na forum, które mi wskazaliście.

I rano tzn. ok 11.00 :) zwiedziłem 3 komisy (miałem farta) bo były otwarte dzisiaj a jest niedziela.

W pierszym tylko plastiki, skutery i quady, a w drugim Kawasaki Vulcan 800 Classic 1998 rok.

Przymierzyłem się do niego odpaliłem no i super (miał pusty wydech ) - nie wiem dokładnie co to jest ale słychać go było pięknie. Gość z komisu mi mówił że Suzuki jest o wiele mniejsze.

Jutro sie przysiadam do Suzuki i zobaczymy.

Mam kolejne pytanko w związku z kupnem motoru, czy warto go sprowadzać z zagranicy, VN Classic w komisie kosztował 15000 a taki sam w reichu stoi za 10-11 tys.

Co sądzicie??

Prosze o kolejne wskazówki i dziękuję za dotychczasowe.

Pozdrawiam

skymaker

Edytowane przez skymaker

Jeśli pasuje Ci VN800 to bierz, zobaczysz na intruzie będzie jak na kozie, chyba że intruz 1,4. Jeśli masz czas i chęci to jedź po moto do niemiaszków, koszty rejetracji będziesz miał tylko większ o ok 400pln, a wiadomo tam jest inna kultura obchodzenia się z motocyklami(technicznie-mechanicznie) bo z garażowaniem to różnie bywa.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

dzięki za odp.

Chorcio widzę że w opisie masz vn800 - mógłbyś mi coś napisać w skrócie coś o eksploatacji, co ile sie wymienia olej, co ile km trzeba smarować i naciągać łańcuch i jak rozpoznać czy jest już zbyt luźny.

Jeśli masz jeszcze jakieś wskazówki to także poproszę

Pozdrawiam i dziękuję że macie cierpliwość do żółtodzioba czyli do mnie :)

skymaker

Witam!

Siedziałem w Suzuki 750 no i troszkę mała więc mój wybór to VN 800 Classic - jeśli to będzie możliwe :)

Wiem że ma napęd na łańcuch.

Jeśli ktoś może napisać coś o konserwacji łańcucha w VN to będę bardzo wdzięczny, nie mogę sie doczytać na forum.

Jak go smarować, napinać i co jaki czas się smaruje.

Pozdrawiam

sky

Witam!

Siedziałem w Suzuki 750 no i troszkę mała więc mój wybór to VN 800 Classic - jeśli to będzie możliwe :)

Wiem że ma napęd na łańcuch.

Jeśli ktoś może napisać coś o konserwacji łańcucha w VN to będę bardzo wdzięczny, nie mogę sie doczytać na forum.

Jak go smarować, napinać i co jaki czas się smaruje.

Pozdrawiam

sky

witaj,

łańcuch to nie straszna rzecz. smarować co 300km, naciągać powyżej 2/3cm luzu i będzie ok.

a vn 800 (każda wersja) to sprzęt zacny ...

pozdrawiam

Edytowane przez hary kapuchan

Hary dzięki za szybką i precyzyjną odpowiedź.

I oczywiście proszę o kolejne wskazówki dotyczące Kawasaki VN 800

PS. to jest mój pierwszy motorek i zupełnie nie wiem jak sie nim zajmować na co zwracać uwagę.

Dziękuję wszystkim za wskazówki dla mnie (czyli świeżaka) :)

Pozdrawiam

sky