piotr123 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam.Jak wiadomo po 25grudnia zmieniaja się przepisy co do rejestracji pojazdu sprowadzonego z UE.Jeśli mamy pojazd z Niemiec -to potrzeba dwie części dowodu-Fahrzeugschein i Fahrzeugbrief.Jakie muszą być dokumenty jeśli sprowadzamy skuter-motocykl z Włoch?Wystarcza dwa dokumenty?pierwszy-Wydany przez republica Italia-Ministero dei Trasporti e della Navigazione (Carta di circolazione)-wbite pieczątki Annullato czyli wycofany tam z ruchui druga karkta-formatu A4 z ostatnim włascicielem pojazdu we Włoszech-chyba to wymeldowanie włoski-certificato di proprieta Czy ktos z Was rejestrował ostatnio pojazd z Włoch?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Czy ktos z Was rejestrował ostatnio pojazd z Włoch?pozdrawiam Ja, ale mialem tylko 1 papierek - certyfikat.... Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigOgr Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Witam, mam podobne pytanko jesli chodzi o sprowadzone bzyki z UK?Czy ktos kto ma doswiadczenie w sprowadzaniu moto z UK moglby mi powiedziec gdzie sie udac, co i ile oplacic zeby przygotowac rzetelnie motocykl do rejestracji? Bede ogormnie wdzieczny... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) Przepisy sie nie zminily poniewaz kolidowalo to ze sprowadzaniem pojazdow z Francji. Edytowane 31 Grudnia 2007 przez ilek15 Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekm72 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 CZe Piotr 123 , jestem przed rejestracja swojej Africi . Sprowadzona z Włoch , dostałem dowód rejestracyjny oraz akt własnosci do tego dochodzi rachunek i badania techniczne , oczywiście dok. włoskie muszą być przetłumaczone . Pozdro . :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Cześć, chcę kupić r1 przywiezioną z wloch. Poza dokumentami które wymieniliście wyżej jest coś jeszcze niezbędne do rejestracji? Czy umowa K-S jest niezbędna czy zarejestrują bez niej? Jak ktoś przywozi moto z Włoch to piszę ewentualną umowę z nim, czy z makaronem którego nie widziałem na oczy, - czyli jakby fikcyjną umowę? Podsumowując: co muszę mieć od handlarza (prywatnego nie firmy)? Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 http://forum.motocyklistow.pl/moto-z-wloch...oku-t92949.htmlna przyszlosc uzyj szukajki:) pozdro :notworthy: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Kurcze szukałem, naprawdę! jakbym znalazł to nie pytał bym w tym wątku przeciez... Sorka i dzięki. Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi