Skocz do zawartości

Kawaski Versys 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Kawasaki ponoć jest na etapie konstruowania litrowego rzędowego dwucylindrowca i planują wypuścić litrowe wersje modeli ER i KLE Versis. Trzeba przyznać że to by było ciekawe... Słyszał ktoś coś o tym ??? http://www.raptorsandrockets.com/News/2007_Kawasaki.htm

siema!

zobacz na to kiedy ten news byl dodany:) jezeli chcieliby pokazac duzego Versysa to juz by go pokazali bo wszystkie najwazniejsze wystawy motocyklowe sa za nami! Ale calkiem mozliwe ze kawasaki ma cos takiego w planach ale jak narazie ani widu ani slychu (podobnie jak o z1400). To juz nalezaloby zapytac kogos z fabryki czy faktycznie cos takiego planuja :banghead: A tak pozatym to na newsy z raptorandrockets trzeba brac duuuuuuuuuuuza poprawke bo bardzo czesto sie nie sprawdzaja:) A wiekszosc zdjec to dobra robota w photoshopie (nikt nie zdobedzie fotek nowych maszyn na nastepny sezon juz w polowie sezonu!!!)! Lepiej sledzic www.motorcyclenews.com tam troszeczke pewniejsze informacje maja :bigrazz:

Edytowane przez piotRRek

• 3 tygodnie później...

czy to prawda czy nie to się zobaczy. Prawda jest taka, że zarowno DL1000 jak i KLV1000 czekaja na następcę. Nowy model nie będzie już z pewnością produkowany we współpracy a raczej każda z firm pójdzie w swoją stronę : Kawasaki być może w kierunku KLE a Suzuki ..........????????

J

Podobno VStrom 1000 miał być w 2008 wycofany z produkcji, a w ofertach salonów na 2008 wciąż figuruje...przynajmniej w Stanach. Tak czy siak przydałby się jakiś face lifting, czy nawet jakieś poważniejsze zmiany... a przydałby się chociażby w krytykowanym przez wszystkich przednim widelcu... wystarczy żeby producenci i decydenci z fabryki poczytali sobie forum ADVRider to może im by to uprzytomniło jakie są trendy...i czego oczekują klienci...

wystarczy żeby producenci i decydenci z fabryki poczytali sobie forum ADVRider to może im by to uprzytomniło jakie są trendy...i czego oczekują klienci...

Święte słowa, gdyby tak było to na pierwszy ogień wskrzesiliby królową Afryczkę...

Ale widać że nie czytają, bo skoro nawet nowego Transalpa tak spierdolili, to już na bank nic nie zrobią w kierunku wskrzeszenia Afriki... a gdyby nawet to znowu zrobili by kolejną bulwarówkę.. tak jak właśnie zrobili z Trapkiem.. a tego miłośnicy Afryk już by nie zdzierżyli... pewnie doszło by to ataku bombowego na siedzibę Hondy... Dobrze że chociaż w Trapku zostało stare dobre serducho i rama.. zawsze to można jeszcze zrobić z tego prawdziwego adventure tourera...

takie zmiany jak założenie gmoli, przewody w stalowym plocie czy wymiana sprężyn na progresywne w przednim widelcu trzeba załatwiać we własnym zakresie. :icon_biggrin:

No tak to chyba jasne... ale jeśli chodzi o VStroma ... moto na rynku od 2002 roku... a zmiany map wtrysku dokonali dopiero w 2006 roku..a może nawet 2007 nie jestem pewien... (chodzi o fatalne zachowanie się silnika w przedziale 2-4 tys. obr.) mimo że w każdym teście porównawczym wszyscy od lat krytykują zestrojenie przedniego zawieszenia, fabryka nie robi z tym zupełnie nic... czy to jest zdrowe podejście i poważne traktowanie klientów ?? chyba nie... a problem chyba nie jest na tyle skomplikowany żeby coś z tym zrobić...

jezeli chcieliby pokazac duzego Versysa to juz by go pokazali bo wszystkie najwazniejsze wystawy motocyklowe sa za nami!

Versysy 1000 na tych zdjęciach to Versys 650 taki jak mój.Różni sie tylko malowaniem którego nie będzie.

Nie znam za bardzo Kawy,jedni krytykują inni piszą że nie jest tak źle.Sam jestem ciekaw jak sie będzie sprawować.

Jeżeli macie jakieś doświadczenia to piszcie,jestem ciekaw opini :banghead:

Versysy 1000 na tych zdjęciach to Versys 650 taki jak mój.Różni sie tylko malowaniem którego nie będzie.

Nie znam za bardzo Kawy,jedni krytykują inni piszą że nie jest tak źle.Sam jestem ciekaw jak sie będzie sprawować.

Jeżeli macie jakieś doświadczenia to piszcie,jestem ciekaw opini :icon_evil:

Jeśli kumasz po angielsku to warto poprzeglądać te wątki :

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=276645

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=263542

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=292920

Nie za bardzo jeszcze kumam :icon_mrgreen: bo dopiero na stare lata zaczynam sie uczyć.Jezeli kumasz to podaj w skrócie o co chodzi :icon_rolleyes:

Jestem jednak w 100% pewien że na zdjęciu jest Versys 650 tylko w kolorystyce jaka napewno nie występuje w produkcji.