marccc Opublikowano 30 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2003 Wiecie moze, czy da sie naciac gwint na precie z wlokna weglowego? Jak takowy polaczyc z metalowym elementem? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 31 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2003 ja mam normalnie nawiercone otwory w tłumiku pod śruby jakoś nie widać pęknieć Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 2 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2003 Wiecie moze, czy da sie naciac gwint na precie z wlokna weglowego? Jak takowy polaczyc z metalowym elementem? Pozdrowienia Ja łącze elementy z włóknem węglowych tylko poprzez klejenie, szczerze mówiąc nie próbowałem gwintować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marccc Opublikowano 5 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2003 A kleisz wlokna z aluminium? Jaki klej uzywasz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 5 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2003 Zależy do czego konstrukcja jest używana. Używam przeważnie dobrej jakości żywicy epoksydowej. Czasami dobry jest także klej cyjano-akrylowy. Pręt czy rurkę przed klejeniem odpowiednio przygotowuję.Jeżeli chodzi o klejenie włókien z aluminium to nie ma żadnego problemu.Pręt albo rurkę trzeba dobrze przygotować – zmatowić drobnoziarnistym papierem ściernym, oczyścić i odtłuścić. Dokładnie to samo z aluminium.Przy klejeniu kształtowników z włókien z aluminium dobrze jest stosować elastyczny klej.Dobrym jest UHU 300Kg Epoxy jak sama nazwa mówi daje 3000N/cm2 wytrzymałości spoiny na ścinanie. Tyle że wytrzymałość spoiny zależy od temperatury polimeryzacji.Maksymalna wytrzymałość jest osiągana przy 180 stopniach tyle że trzeba się upewnić czy spoiwo łączące włókna w kształtownika tyle wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marccc Opublikowano 5 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2003 Dzieki Pipcyk, mam zamiar wkleic w rurke weglowa aluminiowe tulejki, wiec kupie UHU Epoxy, gdzie tego szukac, w sklepach chemicznych? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 6 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2003 W sklepach chemicznych, modelarskich czasami w supermarketach takich jak Obi czy innych marketach z materiałami budowlanymi, narzędziami i innymi pierdami nie do jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 6 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2003 Znalazłem jeszcze jeden adres internetowy.http://www.schmeissner.com.pl/kleje.htm klej nazywa się UHU Plus Endfest 300 .Najprawdopodobniej jest to po prostu inna nazwa tego samego kleju.Schmeissner ciągnie towar z Niemiec i dlatego jest inna nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi