Piotr Dudek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Wiem bo pracowałem w serwisie Hondy, zwracam tylko uwagę na metody zarabiania tej kasy.Jeżeli klient przynosi swój łańcuszek robię tylko adnotację o montażu dostarczonego a gwarancję powinien dać sprzedający ten towar ja mogę tylko dać gwarancję na poprawnie wykonaną wymianę. ( I daję ) Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawic Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Dołączam sie do pytania Lukassa. U mnie po załażeniu napinacza i zdjęciu blokady, łańcuch zwisał jakiś 1cm od poziomu, a napinacz wysuwa i blokuje sie dobrze Edytowane 7 Grudnia 2007 przez jawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Temat na czasie, właśnie mam zamiar wymienić łańcuszek rozrządu i prowadnice łańcuszka może także napinacz.Obecny łańcuszek DID przejechał ok. 10tyś. km, od trzech tyś koszmarnie klekocze, mam zamiar kupić właśnie tak zwany oryginał. Co do jakości, kiedyś w innym moim gpzcie wymieniłem na oryginał i problemów nie miałem.Jeżeli sprzedawany w sieci Kawasaki i do tego oryginał to niech dadzą na niego gwarancję.Znam z góry odpowiedź serwisu : gwarancję damy jeżeli nasz mechanik zamontuje ten łańcuch w silniku a robocizna będzie kosztować 2500 zł.Te łańcuch to najtańsze przemysłówki cięte z metra sprzedawane ze 100% zyskiem bez gwarancji.O ile wiem, reklamacje pasków rozrządu w samochodach rozpatrywane są tylko, gdy paski montowane są przez wykwalifikowanego (przeszkolonego, czy coś w tym stylu) mechanika. Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi